Студенти направиха впечатляваща Skoda

2379
Студенти направиха впечатляваща Skoda
Снимка: Skoda

Чешкият производител Skoda представи нов концептуален седан с 2 врати, който е разработен от група студенти от техническото училище към компанията. Автомобилът носи името Atero, като върху него групата от 26 студенти е работила в продължение на година и половина.

Дължината на модела е 4300 мм, а дизайнът напомня на Rapid Spaceback. Средните колони са преместени назад, като наклонът към тях е ясно забележим. Автомобилът е оборудван с 1,4-литров бензинов двигател TSI с мощност 125 к.с., който работи в комбинация със 7-степенна скоростна кутия DSG. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 9 секунди.

Автомобилът е боядисан в черно с червени акценти, като е получил голям спойлер на багажника, заден дифузьор и стъклен покрив. Прототипът е оборудван с аудиосистема с мощност 1800 вата, която разполага с 14 колони и субуфер в багажника.

Освен Atero групата чешки студенти подготвиха и още един концептуален модел – пикап FUNStar, който е изграден на базата на третото покоение на Skoda Fabia. При нея отново е акцентирано върху музикалното оформление, като тук аудиосистемата разполага с 2000 вата. Задвижването пък е поверено на 1,2 DSI, чиято мощност засега не се съобщава. Той също работи със 7-степенна DSG-трансмисия с 2 съединителя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com