Tesla подобри рекордите си по производство и доставки

3108
Tesla подобри рекордите си по производство и доставки
Снимка: Tesla

Компанията Tesla представи на своите акционери финансовия си отчета за първото тримесечие на 2020 г. Въпреки очакванията на анализаторите от „Уол Стрийт“, които прогнозираха загуби от 32 цента на акция, производителят на електромобили е спечелил по 9 цента.

От януари до март фирмата на Илон Мъск е получила доходи в размер на 5,895 мрд. Долара. Чистата печалба е скромните 16 млн. долара, което не е толкова лош резултат с оглед на това, че Tesla непрекъснато инвестира огромни средства в развитието на нови технологии. За сравнение, през първото тримесечие на 2019 г. компанията отчете загуби от 702 млн. долара при доходи от 4,5 млрд. Трябва да се отбележи още, че това е третото поредно тримесечие, в което Tesla завършва на плюс.

Илон Мъск е наопаки и при кризата с коронавируса

Генералният директор на Tesla – Илон Мъск, нееднократно се изказваше скептично относно мерките за борба с коронавируса, които се ...

В същото време Мъск прави всичко възможно, за да може заводът на компанията му във Фриймонт (Калифорния) да започне работа. Забраната за дейност на предприятията в щата, издадена заради пандемията от коронавирус, е до 3 май, като всеки, който я наруши, е заплашен от глоба или влизане в ареста. Ръководството на Tesla обаче е готово да наруши забраните и вече изпрати писма до част от служителите си, в които ги призовава да дойдат на работа. Това се отнася най-вече за работниците от цеховете за щамповане и боядисване.

Заводът във Фриймонт беше закрит на 23 март, когато в Калифорния беше въведен режим „shelter in place“ (Стойте на сигурна). Това означава спиране на работа на всички предприятия в щата, без тези, които осигуряват живота на градовете. В завода на Tesla се сглобяват Model 3, Model S, Model X и Model Y, а Мъск се опита да убеди властите, че производството им е „жизнено важно за държавата“. Той дори обяви, че предприятието се отнася към „Националната инфраструктура със стратегическо значение“, която е под разпоредбите на Агенцията за кибербезопаност и безопасност на инфраструктурата на САЩ.

Засега опитите на милиардера и екипът му удрят на камък, тъй като министърът на здравеопазването на Калифорния обяви, че предприятието представлява заплаха за здравето на работещите в него и трябва да остане затворено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com