X
 
 

Тръмп може и да отложи новите мита за автомобили от Европа

542 0
Тръмп може и да отложи новите мита за автомобили от Европа
Снимка: Getty Images/Guliver
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще отложи налагането на мита върху автомобили, внасяни от Европа, пише БГНЕС, позовавайки се на Reuters.

Очаква се тази седмица Тръмп да обяви какви мерки ще предприеме, като информацията от Вашингтон е, че обмитяването на автомобили и автомобилни части се отлага с още 6 месеца.

ЕС: Ще отвърнем на удара с американските мита

Върховният търговски представител на ЕС Сесилия Малстрьом заяви, че блокът няма да има друг избор, освен да отвърне, след като Вашингто...

"Имаме солидни основания да смятаме, че няма да бъдат обявени мита тази седмица", казва американски държавен служител за Ройтерс.

Доналд Тръмп вече веднъж отложи налагането на мита. През май той даде отсрочка от 6 месеца, която изтича сега.

Европейски дипломати казват, че дори да има нова отсрочка, поведението на Доналд Тръмп е непредвидимо и заплахата от налагането на мита ще продължи да тегне над европейската автоиндустрия.

Съединените щати могат да се опитат да използват заплахата за налагане на мита, за да получат по-широк достъп до пазара на селскостопанска продукция в Европа, което е тяхна цел от години. Засега Европа не позволява това, като търговските преговори между САЩ и ЕС са ограничени в сферата на индустриалното производство и режимите на регулации.

САЩ налага наказателни мита на европейски стоки

Съединените щати наложиха мита за стоки за 7,5 милиарда долара на Европейския съюз, въпреки заплахите за ответни действия. Сред засегн...

Тръмп използва същата заплаха за обмитяване на вноса на автомобили и в преговорите с Япония.

Германия и Япония са зависими от американския пазар на автомобили, като по-голямата част от търговския дефицит на САЩ с двете страни идва именно от вноса на стоки от автоиндустрията.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители