Уникален Mercedes-Benz CLK GTR Roadster отива на търг

25571
Уникален Mercedes-Benz CLK GTR Roadster отива на търг

Това спокойно може да е нарече уникат. На километража си има само 6 км пробег, а сегаа си търси нов собственик, като се очаква за него да бъдат платени около 2,5 млн. евро.

За феновете CLK GTR е икона. От модела са произведени общо 35 екземпляра: 2 мулета, 7 състезателни болида, 20 улични автомобила и 6 роудстъра.

Mercedes-Benz CLK GTR Roadster на снимката принадлежи на холандски милиардер, който вади това бижу на търг. Очакваната цена, която ще получи за него, е около 2,5 млн. евро. Търгът е на Bonhams и ще се проведе по време на Фестивала на скоростта в Гудууд.

Mercedes-Benz обнови легендарния Gelandewagen

Вероятно най-важното подобрение се пада на версията G500, която вече ще се задвижва от новия 4,0-литров битурбо V8 двигател на компания...

Автомобилът се ражда от амбициите на Mercedes във FIA GT1. Този CLK GTR Roadster е единственият, боядисан черно. Освен това никога не е каран по пътищата и на километража си има само 6 км.

Този уникат е в крак с много от сегашните супер машиви. Той се задвижва от атмосферен  6,9-литров V12 двигател, генериращ 612 к.с. и 775 Нм, отиващи към задните колела. Те, заедно с ниското му тегло, са достатъчни за ускорение до 100 км/ч за 3,8 секунди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com