В САЩ започна разследване срещу Fiat Chrysler

2296
В САЩ започна разследване срещу Fiat Chrysler
Снимка: FCA

Федералното бюро за разследване и Комисията по ценни книжа в САЩ започнаха обиски в офиси на алианса Fiat Chrysler Automobiles (FCA), както и в домовете на служители на концерна. Разследването е свързано с обвиненията срещу автомобилния гигант за умишлено увеличаване на данните за продадените автомобили. От FCA потвърдиха за проверката, като уточниха, че оказват пълно съдействие на властите, съобщава Automotive News.

Обискирани са щаб-квартирата на концерна в Оубърн-Хилс, както и офиси на компанията и домове на нейни служители в Орландо, Далас и Калифорния, но засега не са повдигнати официални обвинения. Ръководството на автомобилния производител уточни, че е предоставените данни за продажби са на база доставените на дилърите на компаниите нови автомобили, а не за предадените на крайния клиент возила.

Разследването стартира, след като две от дилърствата на FCA в Илинойс обвиниха компанията, че им е предложила подкупи, за да завишат данните за продажби. На служителите в двата автосалона са предложи 20 000 долара, срещу които те е трябвало да съставят фиктивни документи за продажбите на 40 автомобила. Има подозрения, че същата схема е била използвана и при други дилърски центрове

През последните години алиансът FCA нееднократно обявява ръст на продажбите си. По данни на концерна за 6-те месеца от тази година той е 6,5% в сравнение със същия период от 2015 г. Освен това се твърди, че продажбите на FCA неизменно се увеличават през последните 7 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com