X
 
 

Великобритания разреши тестовете на автономни автомобили

1743 0
Великобритания разреши тестовете на автономни автомобили
Снимка: Jaguar Land Rover
Автомобили с изцяло автономно управление, които няма да имат педали, волан, външни огледала и водач в салона, ще се появят по пътищата на Великобритания през 2021 г. Поправките в съответните закони в момента се подготвят, като първоначално те ще се отнасят единствено за тестови прототипи, съобщава The Guardian.

Пред изданието изпълнителният директор на организацията на автомобилните производители и търговци Майк Хоуз заяви, че всички те напълно подкрепят усилията на правителството да превърне Обединеното кралсство в едно от най-добрите места в света за разработка, тестване и продажби на автономни превозни средства.

Топ експерт предрече скорошно изчезване на автомобила

Автомобилите – такива, каквито ги познаваме в момента, ще изчезнат най-късно до 20 години. Това обяви пред Automotive News бившия...

„Тези машини ще преобразят както нашите пътища, така и обществото ни, защото ще намалят значително броят на нещастните случаи. По този начин ще донесат и милиарди лири в икономиката на страната. Очакваме с огромно нетърпение началото на сътрудничеството с правителството в тази област”, коментира Хоуз.

Първи по пътищата ще се появат голям брой автомобили на Volvo. Те са оборудвани с полуавтономни системи и ще бъдат тествани по улиците на Лондон. На по-късен етап ще се включат и напълно безпилотни машини на шведския производител, които ще бъдат използвани за всекидневни нужди, а набраното количество информация ще бъде внимателно анализирано от експертите на компанията.

Освен това компанията Jaguar Land Rover до края на годината също ще започне изпитания на машини с автопилот по пътищата на Великобритания. Концернът вече получи разрешения от властите в Ковънтри и Солихол, където за тестовете е определено трасе с дължина 60 км. В проекта участват и местни телекомуникационни компании.

 

И Осло ще задейства проект за автобуси без шофьори

Самоуправляеми автобуси ще се появят по улиците на норвежката столица Осло следващата пролет, съобщава БГНЕС. Както съобщава вестник "...

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители