Volkswagen Tiguan ще разтърси сегмента

9573
Volkswagen Tiguan ще разтърси сегмента

Бе чакан от дълго време. Ето го сега, ден преди официалната му премиера на салона във Франкфурт, Volkswagen дръпна покривалото от напълно новия Tiguan. По-рано тази година дизайнът му бе подсказан от концепцията Cross Coupe GTE и сега изострените линии не са изненада, дори напротив, след като всички нови модели на VAG възприеха тоди дизайнерски език.

Въпреки че е 60 мм по-дълъг и 30 мм по-широк, новият Tiguan е свалил към 50 кг и сега е с 33 мм по-нисък. Той не е по-голям само отвън, тъй като междуосието му е увеличено със 77 мм до 2681 мм. Това ще рече, че предлага сериозно увеличение на вътрешните размери: с 29 мм повече място в пространството на коленете, а багажникът е увеличен със 145 л до 615 л (или 1665 л при сгънати задни седалки).

VW Golf GTI Clubsport впряга 265 к.с.

Volkswagen Golf GTI Clubsport премина от измерението на концепциите в измерението на серийните автомобили. За щастие на милионите фенов...

 

Изцяло новият Tiguan ляга върху познатата MQB платформа и ще се предлага с 8 турбо бензинови и дизелови двигатели, които са до 24% по-ефикасни спрямо предишните агрегати. Има четири TSI двигателя с мощност 125 к.с., 150 к.с., 180 к.с. и 220 к.с. Дизеловите са с мощност 115 к.с., 150 к.с., 190 к.с. и 240 к.с. С изключение на базовите двигатели, които се предлагат във версии с предно предаване, другите могат да се поръчат стандартно или опционно със системата 4MOTION. Оборудваните с 4MOTION автомобили разчитат на 5-о поколение Haldex и са с 11 мм по-високо окачване (200 мм), докато опционният офроуд преден пакет увеличава ъгъла на атака от 18,3 на 25,6 градуса. Volkswagen твърди, че Tiguan може да тегли до 2500 кг. Стандартно е оборудван с пребогат набор от системи за безопасност: Front Assist with City Emergency Braking and Pedestrian Monitoring, Automatic Post-Collision Braking System и Lane Assist.

 

Що касае интериора, новият компактен кросоувър от Волфсбург не се отклонява много от Golf и стандартно идва с 5-инчов монохромен сензорен дисплей в базовото ниво Trendline. Тези, които изберат Comfortline и Highline ще могат да се наслаждават на цветен 5-инчов екран, докато няколко 8-инчови дисплея поддържат и навигация, Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink и много други услуги. Версиите с 4MOTION разчитат на Active Control превключвател върху централната конзола, с който се превключва между режими Onroad, Snow, Offroad и Offroad Individual.

Концептът VW Cross Coupe GTE дебютира в Детройт

Днес стартира първият прес ден по време на Северноамериканското автомобилно изложение (NAIAS). Една от звездите безсъмнение ще е този к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com