Върховният лукс отдавна е запазена територия за Mercedes

67784
Върховният лукс отдавна е запазена територия за Mercedes

В този Mercedes-Benz 600 Pullman Landaulet се е возила британската Кралица. Буквално. И не е странно, защото това красиво произведение на автомобилната индустрия е достойно само за кралски особи.

На 18 май 1965 г. Кралица Елизабет II пристига в Германия за пръв път. Това е историческо събитие предвид факта, че британски държавен глава не е посещавал страната в предишния половин век. Кралската двойка пътува през Германия в продължение на 11 дни в опит за помиряване между двата кръвни врага от Втората Световна Война.

По време на престоя си, Кралицата и Принц Филип използват много коли. Една от тях е този Mercedes-Benz 600 Pullman Landaulet.

 

Този прекрасен автомобил сега се предлага да продан от реставратора Mechatronik, като цената ще бъде разкрита при интерес от страна на клиент. Тук трябва да се има предвид, че от този модел (W100) са произведени само 2677 бройки, като само 59 бройки от тях са във версия Landaulet. От тях най-величествен е 600 Pullman Landaulet.

Шапки долу: Mercedes-Benz 190 E 2,5-16 Evolution II

Преди четвърт век Mercedes-Benz все още не може да настигне вечния враг BMW, но по онова време двете марки не се борят за лидерство при...

 

На километража си този прекрасен екземпляр има 5325 км. Имайки предвид, че BMW препоръчва на собствениците на М4 да на шофират своя автомобил със скорост над 220 км/ч през първите 5000 км от живота на купето, този 600 Pullman Landaulet едва е минал своя пробег за разработване.

 

Mechatronik обяснява, че моделът „ е преминал пълна реставрация в Германия“ в края на 80-те и началото на 90-те години, когато е пребоядисан в оригиналния си цвят, а седалките са претапицирани в кожа Cognac (код 250). Реставриран е и дървеният фурнир. Вниманието към детайла е наистина впечатляващо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com