За пръв път в света: бекфлип с MINI

13977
Автомобилът се превъртя назад на 360 градуса и се приземи без проблеми

Веднага се налага уточнението, че бекфлип означава превъртане назад във въздуха. Ако това беше мотоциклет – нямаше да учудим никого. Но с автомобил! С автомобил това се прави за пръв път, а изпълнителят е MINI John Cooper Works Countryman, който ние с кеф ще се похвалим, че тествахме съвсем скоро.

Естествено, между нашия тестов автомобил и този, който виждате във видеото – няма много общи неща. Най-малкото окачването е така направено, че да залепва като каучух върху пътя (снега в този случай), за да се неутрализира опасността при приземяването автомобилът да започне да подскача като пинг-понг. И както сами ще се убедите – MINI буквално се залепи и влезе в аналите като първият автомобил, направил бекфлип.

MINI John Cooper Works Countryman: Gangsta’s Paradise (тест драйв)

За мнозина Countryman бе отговор на молбите им с отправен към небето взор. За други – анатемосан автомобил, потъпкал всичко свято...

Зад волана му бе световния рали рейд шампион Герлен Шишери, а парите за това удоволствие е дала енергийната напитка Monster.

Каскадата е била планирана в продължение на четири години. В крайна сметка Шишери направи 360-градусово превъртане, след което без проблем се приземи на 8-метрова снежна рампа във френския курорт Тин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com