Заведоха дело срещу Tesla заради Model X

1632
Заведоха дело срещу Tesla заради Model X
Снимка: Tesla Motors

Жител на Калифорния заведе дело срещу компанията Tesla Motors заради редица неизправности в закупения от него Model X, съобщава изданието Fortune.

Собственикът на електрическия кросовър – 38-годишният Барет Лион, претендира, че машината е произведена с дефекти. Американецът се оплаква от проблеми с управлението на вратите, които по негови думи се отварят и затварят непредсказуемо. Резултатът от това са травми, нанесени на съпругата на Лион.

При Tesla Model X вратите се отварят нагоре, като шефът на компанията Илън Мъск ги нарече „Крила на сокол”. В тях са вградени ултразвукови датчици, които следят за наличието на предмети в близост до автомобила. Ако електрониката открие такива, то вратите не се отварят.

Освен това Барет търди, че автопилотът на Tesla не работи правилно, когато вали дъжд и това може да доведе до инцидент. Мъжът е представил пред съда и видеозапис, от който се вижда, че системата за автоматично паркиране също създава проблеми. В крайна сметка от Tesla Motors са се съгласили да изкупят обратно автомобила и да платят компенсация на неговия собственик.

„Винаги сме готови да направим нещо подобно, когато наш клиент не е доволен от автомобила си. Към момента обаче повечето собственици на Model X са напълно задоволени от своя избор”, заяви представител на компанията-производител.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com