10 европейски филма, които превъзхождат холивудските сюжети (Втора част)

14641
10 европейски филма, които превъзхождат холивудските сюжети (Втора част)

Както установихме преди време, съществуват стойностни европейски филми, които със сигурност ще те накарат да забравиш за баналните и до болка познати холивудски сюжети. Вече показахме първата част от нашия списък. Сега е време да разкрием и следващите 5 европейски филма, които според нас превъзхождат холивудските сюжети.

Ето ги и тях:

"Песента на морето"

Потресаващ анимационен филм от Ирландия, в който се разкрива същността на ирландските митове. След смърта на майка си малко момиченце открива във вещите ѝ бяла кожа, но когато я облича се превъща в тюлен. Оказва се, че от страна на майка си тя е "селки". Това са русалки от ирландската митология. Режисьорът на филма до ден-днешен е направил само два анимационни филма, но и двата са номинирани за Оскар.

"Догвил"

Ларс фон Триер винаги е бил експериментатор: принуждава Бьорк да скача над мостовете, взривява Земята, изважда от цилиндъра говореща мъртва лисица (ако не знаете за какво говорим, значи сте късметлии). Именно в Догвил стремежа на Ларс фон Триер към брутален минимализъм достига своя пик: вместо къщи, стени и огради, на пода са разчертани схеми. Вместо кучета - силуети. Но човешката жестокост - тя е истинска!

"28 дни по-късно"

На вас ви е провървяло, събудили сте се от кома, но ето, че целият останал свят се намира в някакъв кошмарен сън. Първият човек който вие срещате се опитва да се нахрани с вас. Постепенно разбирате, че зомбитата са нещо ужасно, но са напълно предсказуеми, а хората които се опитват да оцелеят - това е вече нещо наистина опасно. Режесьорът Дани Бойл е създал един много напрегнат филм с атмосферата на пустия Лондон.

"Глупак"

10 европейски филма, които превъзхождат холивудските сюжети (Първа част)

Съществуват стойностни европейски филми, които със сигурност ще те накарат да забравиш за повтарящите се до болка познати холивудски сю...

Просто един водопроводчик - герой, на когото не му е все едно какво се случва. Веднъж той разбира, че девететажна жилищна сграда е готова да рухне всеки момент, но на никой не му дреме за това. Става дума за часове, а под опасност са животите на 820 души. Тогава нашият герой Джейсън Борн търси някой който да започне евакуацията на сградата, но всички крещят - "Глупак, какво толкова се притесняваш!" След това започват да го заплашват, после дори искат да го убият, но той не се отказва.

"Лов"

Само една дума, изречена от устата на глупаво момиче, е достатъчна да разруши живота на добър човек, а всички от обкръжението му да се превърнат в глутница безпощадни хрътки...

5 актьори, които мразят собствените си филми

Актьорската работа изисква много страст, но не всеки филм предизвиква тази страст. Някои актьори не само, че не са въодушевени от ролит...

"Боже, помогни на момичето"

Топлината и светлината от този филм сякаш се връщат от лятото в есента. Това е свят на младежи, които току що са се разделили с детството си, всяко събитие за тях е нещо ново, грандиозно. Трябва да намерят обяснение на всичко, също така трябва да намерят своето място сред хората, да открият своя собствен глас и мисли. Това е трудно, но също така и радостно.

Източник: Cameralabs.org

ПЪРВА ЧАСТ НА СПИСЪКА ВИЖТЕ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Мария Бакалова ще играе във филм с Райън Рейнолдс и Кенет Брана

"Властелинът на пръстените" се завръща по кината в 4К резолюция

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино