18 март от 18-ия София Филм Фест

24553
18 март от 18-ия София Филм Фест
Снимка: София Филм Фест

От 18:00 в кино “Люмиер” „Последната любов на г-н Морган” ще ви сподели за общуването и вярата в състрадетелността, за които нерядко забравяме, че са основна цел в земния ни живот.

Стив Джобс надали има нужда от представяне, особено във време, в което думата „презентация” по цял свят се свързва с неговото име. В биографичния “Джобс” всичко започва, през 1976 г., когато незавършилият образованието си, младеж  сглобява в гаража прототип на една бъдеща революция. Оттам нататък пътят му не е никак лек. Проследете го от 20,30 в кино “Люмиер”. 

Мишката, която "предсказа" развитието на таблетите, излезе от капсулата на времето

В продължение на 30 години безценно парче от технологичната история на света бе изгубено някъде в градчето Аспен, щата Колорадо, пред...

„В разцвет” е прекрасен, ритмичен и вълнуващ филм в забравените традиции на грузинското кино, преплитащ викове с шепот, меланхолия с изгубена любов, изблици на насилие с идилия, ранно съзряло студенокръвие и детска наивност. Един филм за поруганите надежди, за срутването на семейните ценности, за умъртвяването на човещината по време на една братоубийствена война ви очаква в Дома на киното от 18,00ч.

А от 20,00 ч. екранизацията по братя Стугацки „Трудно е да бъдеш Бог” ще ви запознае с група учени, изпратени на планетата Арканар, за да помогнат на местната цивилизация, която е в своето Средновековие, да открие пътя към прогреса. Задачата им не е лесна – те не могат да използват насилие и в никакъв случай не могат да убиват...

В кино “Одеон” “Крадецът на книги” ще ви разкаже жизнеутвърждаваща история за оцеляването и силата на човешкия дух, в годините на Втората световна война, когато книгите са на изчезване; а скучният живот на Тита ди Джироламо, който от 10 години живее в хотел в Швейцария, и прекарва дните си в очакване на нещо, ще се преобърне в “Последствията на любовта”… Съответно от 18,00 и 20,30 ч.

Сред останалите възможности за филмово прекарване на вечерта са баталните сцени и любовната драма в “Сталинград” (в Cine Grand, 19,00 ч.), чудатото приключение на портиера Густав от “Гранд хотел Будапеща” (в Cinema City, 19:00 ч.) и предложенията на Euro Cinema: разминаването на поколенията (“Нашите малки различия”, 19,30) и  как се променя животът на седем ченгета след смъртта на техен колега (“Пътна полиция”, 21:15) 

През април гледаме Къчър в ролята на Джобс

През април на големия екран ще излезе първият филм, базиран на живота на легендарния съосновател на Apple. В ролята на починалия през 2...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com