Братя Уейнстейн дадоха под съд "Уорнър" заради "Хобит"

57009
Братя Уейнстейн дадоха под съд "Уорнър" заради "Хобит"

Кинопродуцентите Боб и Харви Уейнстейн са дали под съд компанията "Уорнър", претендирайки за по-голям дял от приходите от филма "Хобит".

През 1998 г. братя Уейнстейн продават на "Ню Лайн Синема" /подразделение на "Уорнър"/ правата за екранизацията на "Властелинът на пръстените" и "Хобит" на Дж.Р.Р.Толкин. "Хобит" обаче се превръща в кинотрилогия, което двамата Уейнстен очевидно не са предвидили.

Седмият сезон на "Секс до дупка" ще бъде последен

Догодина ще бъде излъчен седмият, последен сезон на култовия сериал "Секс до дупка" Californication, съобщи Контактмюзик. Телевизия "Ш...

Съгласно сключения договор Уейнстейн имат право на 5% от приходите от "Хобит". В договора обаче не се споменава нищо за продължения. Боб и Харви взеха 50 млн. от приходите "Неочаквано пътешествие" - първия филм от трилогията. Считайки се обаче за измамени, сега те искат още минимум 75 млн. долара от "Уорнър".

От "Уорнър" обаче нямат никакво намерение да плащат. "В договора за продажба се казва, че братя Уейнстейн получават 5% от приходите за един филм, заснет по "Хобит". Не виждаме основание за претенциите им върху продълженията на филма", заяви представителят на "Уорнър" Пол Макгуайър.

"Неочаквано пътешествие" излезе на екран през 2012 г., инкасирайки приходи от над 1 млрд. долара. Премиерата на втората част на "Хобит" - "Пущинакът на дракона Смог", бе на 10 декември в Берлин. В България филмът тръгва по кината от 13 декември.

Източник: БГНЕС

Най-очакваното заглавие за тази зима - Хобит: Пущинакът на Смог

Новата величествена трилогия на Джаксън, екранизираща романa „Хобит“ на Дж. Р.Р. Толкин, започна с „Хобит: Неочаквано...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино