Филм за Роми Шнайдер я представя като алкохоличка

6635
Филм за Роми Шнайдер я представя като алкохоличка
Снимка: Pixabay

Семейството на трагично загиналата звезда Роми Шнайдер нападна нов филм за актрисата, който, според тях, я обрисува като алкохоличка.

Дъщеря на Роми, Сара Биазини заяви пред "АФП, че е била "скандализирана" от филма "3 дни в Киберон", който, според нея, опетнява една от най-големите следвоенни звезди в Европа.

Оскверниха гроба на Роми Шнайдер

Неизвестни лица са осквернили гроба на филмовата звезда Роми Шнайдер, съобщи huffingtonpost.fr. Надгробният камък е бил отместен, а гро...

Биографичният филм е изграден върху интервю, дадено от звездата в трилогията "Sisi", "The Swimming Pool" и "What's New Pussycat?" за германското списание "Стърн" в продължение на три дни, докато пребивава в спа център през 1981 г. - годината, в която синът й умира при зловещ инцидент.

Но Биазини, която също е актриса, заяви, че филмът "съдържа множество инсинуации, които са напълно неверни", особено тази, че майка й, която почина на 43 години през 1982 г., е алкохоличка, предаде БГНЕС.

"Ако се обърнете към всички режисьори и актьори, които са работили с нея, никой няма да ви каже, че тя е имала проблем с алкохола“, настоя дъщерята.

Последните месеци от живота на родената в Австралия Роми Шнайдер, са белязани от трагедията след смъртта на 14-годишния й син Дейвид, който загина при инцидент в дома на баба си и дядо си.

Изповедта на един алкохолик: Как издържах 26 години без алкохол

Изключително добре продаван автор на „Ню Йорк Таймс“ и предприемач споделя в емоционална изповед за своята борба с алкохоли...

Според новия филм, актрисата е посещавала спа центъра в Киберон с надеждата да излекува зависимостта си от наркотици и алкохол след смъртта му. Дъщеря й, която е била 4-годишна, когато майка й умра, настоява, че актрисата е била там просто за да се възстанови и да отслабне.

"Тя ходеше всяка година в Киберон, за да се лиши от няколко килограма, като много други актриси, нещо, което винаги е правила. Не беше център за детоксикация, а просто спа“, твърди Биазини. "Искам хората да спрат да правят пари от лъжи."

Мистерия все още обгражда смъртта на Шнайдер, която френският филмов идол Ален Делон нарича любовта на живота си. Смята се, че е умряла от сърдечен удар след като е смесила болкоуспокоителни с вино, но парижкият лекар, който е разследвал смъртта й, отказва да направи аутопсия.

Режисьорът на лентата е Емили Атеф. Филмът спечели седем отличия на „Германските филмови награди“ тази година. Продукцията „3 дни в Киберон“, представена тази година на Берлинале, тръгна по кината в Германия през април. Филмът излиза на екран във Франция на 13 юни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Новият филм на Константин Божанов е в секция "Особен поглед" в Кан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино