Филмът "Летовници" взе "Награда на публиката" на международния фестивал "Смешен филм фест" в Габрово

5069
Филмът "Летовници" взе "Награда на публиката" на международния фестивал "Смешен филм фест" в Габрово

Филмът "Летовници" взе "Награда на публиката" на международния фестивал "Смешен филм фест" в Габрово.

Новата българска комедия „Летовници” на режисьора Ивайло Пенчев бе приета с чудесни отзиви, както от страна на публиката, така и на медиите и индустрията.

Комедията "Летовници" с "Награда на публиката" на фестивала "Златна роза" 2016 г.

Новата българска комедия „Летовници” на режисьора Ивайло Пенчев бе удостоена с „Наградата на публиката” на фест...

„Летовници” носи духа на най-добрите година на българското комедийно кино, но представя ситуации от нашия съвременен живот. Всеки един от нас би могъл да се припознае в много от историите, което прави филма още по-забавен и близък до зрителя. Филмът е заснет на живописните черноморски плажове в Синеморец, което допълнително допринася за емоцията, която носи нашето море.

Комедията проследява няколко сюжетни линии и разказва историите на различни хора, които отиват на почивка и попадат заедно в един малък семеен хотел на морето. От младото семейство (Китодар Тодоров и Милена Аврамова), през богата реститутка и нейната бедна приятелка (Анета Сотирова и Пламена Гетова), до двойката студенти – единият решен да забогатее на всяка цена (Ивайло Драгиев), а другата гребе от живота с пълни шепи (София Бобчева), уж случайно попадналия сред тях доктор (Станимир Гъмов) и разбира се, съдържателят на семейния хотел (Васил Банов), който има всевъзможни планове как да припечели повечко от летовниците и неговата съпруга (Раиса Полякова) – рускиня, останала в България от времето на годините му като „гларус”... всички искат да преживеят едно щуро лято, но попадат в непредвидени и забавни ситуации.

„Това е история за обикновени хора, които отиват на море, но попадат в непредвидени ситуации, които разкриват истинските човешки отношения такива, каквито са – смешни и тъжни, изпълнени със страст и любов, но винаги шарени, никога черно-бели”, разказва Ивайло Пенчев. „Това, което грабва зрителя, е хуморът, с който е показана България – истински, но не шутовски, интелигентен хумор, който показва всички страни на родното летуване, но с широка усмивка, не с неприязън или поучителна критика. Идеята на филма е да накара зрителя да се посмее със случките, защото малко или много, всеки един от нас е попадал в подобни и искрено разбира героите.”

Филмът се завърта в рекордния брой от 52 екрана в 34 града в цялата страна от 7-ми октомври 2016 г. През лятото филмът бе излъчен на фестивалите „Любовта е лудост” и „Златна роза”.

Филип Аврамов: Филмът "Летовници" ще ви стопли и през лятото!

Новата българска комедия „Летовници” на режисьора Ивайло Пенчев бе представена предпремиерно по време на Международния филм...

„Интересът от страна на публиката е огромен. Получихме запитвания от различни места за възможност за излъчването му в страната, след като разпространители са го гледали на предварителните прожекции.”, споделиха продуцентите от „Urban Media”. „Радваме се, че по този начин филмът ще достигне и до хората, които нямат достъп до големите кино-комплекси”.

Синопсис:

В малък семеен хотел в градче край морето ваканцията събира случайна група от гости. Всички искат да преживеят едно незабравимо лято. Поредица от комедийни ситуации поставя на изпитание представата на всеки от тях за себе си и за щастието. Забавлявайки се с несгодите и капаните, които дебнат летовниците, зрителят със смях ще открие частици истини за днешното българско общество. Ще се убеди, че щастието се крие в отношенията с най-близките ни хора, а не е заровено в пясъка на морския плаж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

"Властелинът на пръстените" се завръща по кината в 4К резолюция

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино