Френските власти разследват Люк Бесон

63370
Френските власти разследват Люк Бесон
Снимка: Getty Images/Guliver

Парижката прокуратура е започнала разследване на финансирането на киноцентъра "Филм Сити" на Люк Бесон на стойност 170 милиона евро, предаде БГНЕС.

Разследваният режисьор, продуцент и сценарист, известен с работата си върху филми като "Голямото синьо", "Петият елемент" и поредицата "Такси", отвори вратите на киноцентъра като тези в Холивуд през септември миналата година.

Анонимен източник съобщава, че прокуратурата е предала предварителното разследване на полицията по обвинение в корупция, финансови и данъчни измами след като държавни одитори са поставили под въпрос финансирането на комплекса с подозрения в "присвояване на публични средства".

"Разследването ще покаже, че няма присвояване на публични средства от страна на компанията, нито от страна на директорите, нито от акционерите", заявиха от продуцентската къща на Бесон EuropaCorp.

Киноцентърът се намира в предградие на Париж в бивша топлоелектрическа централа, където са снимани филмите "Никита" и "Леон". В комплекса се помещават 9 снимачни площадни, различни работилници, офиси и Националният филмов институт Луи Люмиер. Робърт Де Ниро, Мишел Пфайфър и Кевин Костнър са само част от звездите, които са работили в киноцентъра.

Целта на киноцентъра е да конкурира британските филмови студия, както и по-евтините места за снимане в Източна Европа, като България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино