HBO с европейска премиера на сериала „Глутница“ на 12 януари

19872
HBO с европейска премиера на сериала  „Глутница“ на 12 януари

Новият полски сериал на HBO „Глутница“ (Wataha) разказва историята на граничарите, които опитват да спрат нелегалния поток от хора, оръжия и наркотици на една от най-уязвимите граници на Европейския съюз. 

Завладяващата природа на планините Bieszczady, простиращи се между Чехия, Словакия, Полша и Украйна, е сред най-непокътнатите на континента. Земя на малки градчета, които сякаш се сливат с пейзажа и дом на много диви животни. Планината, в частта си от към Украйна, се е превърнала в добро скривалище за нелегално преминаващите границата на Европейския съюз имигранти. 

„Глутница“ започва с бомбена атака, която убива граничари - оцелява единствено капитан Ребров (в ролята е полският актьор Лешек Лихота). Заедно с колегите, мъжът губи и любимата си Ева. Единственият оцелял се превръща и в главен заподозрян. Докато прокуратурата го разследва, граничарят решава да намери кой стои зад атентата. 

Филмът е интригуващ разказ за границата не само като територия, но и като философско понятие - за онази разделителната линия между световете на бедни и богати, за тънкото въже, по което балансираме, когато правим житейските си избори.   

В “Глутница“ границата има много измерения – тя е и географско понятие, и граница между световете на охолството и нищетата, етична дилема, дори граница между живота и смъртта. 

Сериалът ни предоставя рядък достъп до затворения свят на граничарите. Сцените в “Глутница“ са заснети със специалното съдействие на полските гранични служби и професионалните моменти във филма са идентични с реални ситуации от тяхната работа. 

Шестте серии на първи сезон са режисирани от Михал Газа и Каша Адамик. 

Епизодите на „Глутницата“ ще се излъчват по HBO всеки понеделник от 22:40ч. Сериалът ще може да се гледа и в онлайн видеотеката на HBO – HBO GO, където еп. 1 ще бъде наличен за свободно гледане @ http://www.hbogo.bg/group/free

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com