"Кръстникът" се завръща на голям екран под звуците на симфоничен оркестър

11676
"Кръстникът" се завръща на голям екран под звуците на симфоничен оркестър

Един от любимите на няколко поколения шедьоври на aмериканското кино – „Кръстникът“ The Godfather 1972, се завръща на голям екран в HD формат, по-завладяващ от всякога. Благодарение на концепцията CineConcerts, неостаряващата класика на Франсис Форд Копола ще бъде представена в зала 1 на НДК на живо със симфоничен оркестър на 7 ноември 2015 година. За първи път ще чуем на живо незабравимите, вечни теми от първата част на трилогията, дело на композитора Нино Рота.

Отличена с награда Grammy, музиката от „Кръстникът“ остава и до днес един от най-емблематичните саундраци в историята на киното. Филмът на Paramount Pictures получава и три награди „Оскар“ - за най-добър филм, за най-добър актьор (Марлон Брандо) и за най-добър адаптиран сценарий (Марио Пузо и Франсис Форд Копола). Първата част от трилогията на Копола е обявена за най-добрия холивудски филм за всички времена в класацията на Hollywood Reporter от юни 2014 година, а в момента е класирана на второ място във „вечната“ класацията на филмовата енциклопедия IMDB.

"Кръстникът" е най-добрият филм на всички времена

След щателно проучване сред представители на киноиндустрията- шефове на студиа, режисьори, продуценти, носители на "Оскар" и агенти, "Х...

Концепцията на CineConcerts е чисто нова, а премиерата на първия спектакъл THE GODFATHER LIVE беше на 8 декември в напълно разпродадената Royal Albert Hall в Лондон. Следват още 25 европейски града, които през следващата година ще се потопят в една от най-великите филмови класики, разказваща историята на фамилията Корлеоне с паметното участие на Марлон Брандо и Ал Пачино.  Софийската публикa ще има възможността да види отново на голям екран филмовата класика, с внушителния съпровод на над 60 музиканти на 7 ноември 2015 година в зала 1 на НДК.

КРЪСТНИКЪТ LIVE e предложение, което не може да откажете!

Билетите на цени от 60 до 110 лв.  ще бъдат в продажба от понеделник (12.01.15) в мрежата на Eventim в цялата страна и билетен център НДК.

Повече информация за събитието може да откриете на http://www.facebook.com/events/1563157167262510/.

Отиде си операторът на "Кръстникът" Гордън Уилис

Известният американски кинооператор Гордън Уилис, участвал в създаването на трилогията "Кръстникът" и сътрудничил си с Уди Алън, почина...

Официален трейлър на THE GODFATHER LIVE: https://www.youtube.com/watch?v=tUgL8SxiivU

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com