X
 
 

"ПАПА ФРАНЦИСК: Човек на думата си" - отново на екран у нас

1278 0
photo of "ПАПА ФРАНЦИСК: Човек на думата си" - отново на екран у нас
Снимка: Правителствена пресслужба
Във връзка с гостуването на папата в София, Домът на киното представя отново на екран на 11 май от 18:30 часа документалната творба „ПАПА ФРАНЦИСК: Човек на думата си” – филм на легендарния режисьор Вим Вендерс!

Филмът представя идеите на папата и неговите послания - той коментира проблеми, свързани с бедността, семейството, опазването на природата, социалната справедливост, имиграцията и материализма. Неговият апел за мир в конфликтните зони по света провокира и диалог между различните религии, който притежава сила за обединение на хората от цял свят!

„Папа Франциск има подобно присъствие на екрана като някои от най-големите филмови звезди, с които ме е свързвала работата ми. Но при него то идва отвътре, от неговите убеждения и вяра, както и от желанието му да говори с всички нас“, споделя Вендерс за главата на римокатолическата църква. За него Папа Франциск е пример за човек, който държи на думата си и е абсолютно директен и спонтанен в искреността си.

„Филмът на Вендерс очертава забележителния опит на Франсис в нов либерализъм и социална ангажираност, доста по-различен от консерватизма на двамата му предшественици”, пише британското издание The Guardian.

Заповядайте на кино!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители