Русия никога не спи: Започнаха снимките на руска версия на "Опенхаймер"

2774
Русия никога не спи: Започнаха снимките на руска версия на "Опенхаймер"
Снимка: iStock

След безспорния успех на филма "Опенхаймер", който продължава да се радва на грандиозен зрителски интерес, в Русия са решили да опитат да повторят успешния модел и да създадат собствен филм, който също да се фокусира върху този важен период от историята.

В Санкт Петербург са започнали снимките на шпионска драма за ролята на съветското разузнаване и наука в създаването на ядрения щит на страната. Сериалът, който ще се състои от 8 епизода, ще се казва "Жега в Берлин" и ще разказва за борбата между съветските, британските и немските тайни служби за информация относно урановата програма на нацистка Германия и за работата на съветските физици в преломен момент от Втората световна война. Снимачният екип е успял да пресъздаде атмосферата на Берлин от 40-те години на миналия век по улиците на северната столица на Русия, пише Lenta.ru, цитирана от "Сега". 

Сценарият е създаден по публикувания през 2019 г. едноименен роман на писателя Дмитрий Поляков-Катин, удостоен с литературната награда "Иван Бунин". Почти веднага след публикуването му е взето решение за неговата екранизация от студиото "Монументал вижн".

Любопитно: Как изглежда днес лабораторията на Опенхаймер, където е създадена първата атомна бомба (ВИДЕО)

Сюжетът: през лятото на 1943 г. съветското ръководство научава за постиженията на немските физици по създаването на атомна бомба. Съветският агент под прикритие Франс Хартман получава задачата да придобие секретната информация за новия вид оръжие, което е в състояние да промени хода на войната. В главната роля ще бъде актьорът Гела Месхи. Започва сложна многостранна операция. Хартман въвлича в нея шефа на германското разузнаване Валтер Шеленберг (Алексей Филимонов), в чието полезрение е германският научен гений Вернер Хайзенберг (Кирил Кяро). Гестапо също се намесва и прикрепва към Хартман "служителка на германското външно министерство" (Анна Пескова). По същото време в Москва, под ръководството на талантливия физик Игор Курчатов (Егор Бероев), се активизира дейността по руския ядрен проект. 

А ето какво казва и продуцентът Дмитрий Пристанков: "Сериалът не само разказва за работата на нашите учени и нашите разузнавачи в самия кратер на нацизма в Берлин, но и поставя сериозни въпроси за човечността, мъжеството, патриотизма и, разбира се, за истинската любов".

Продукцията трябва да излезе в стрийминг платформите през 2024 г. ие подкрепен от Института за развитие на Интернет в Русия.

Още: "Барби" или "Опенхаймер" - какво предпочетоха българите?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

В Кан нащрек за предстоящи обвинения в сексуални посегателства

"Отвлечен" на Марко Белокио вече по кината в България

Ще гледаме нов филм "Властелинът на пръстените" през 2026 г.

Приеха Мария Бакалова и Бойко Кръстанов в Европейската филмова академия

Кейт Бланшет с почетна награда от престижен филмов фестивал

Киану Рийвс и Сандра Бълок са готови да участват в "Скорост 3"?

Режисьорът на "Шоуто на Труман" с почетен "Златен лъв" във Венеция

Изабел Юпер оглавява журито на кинофестивала във Венеция

Вижте официалния трейлър на филма "Гунди - Легенда за любовта" (ВИДЕО)

Стачка заплашва провеждането на кинофестивала в Кан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com