Седмица на съвременното руско кино в София

48331
Снимки:

За щастие този път нямаше фанфари и политически речи по повод  годишнината на руско-българските дипломатически отношения.

135-те  години дипломация между двете страни се отбеляза със Седмица на съвременното руско кино в София.

Редовните прожекции в лятното кино в Ямбол продължават

От днес (12 юли) лятното кино в Ямбол започва редовни прожекции всяка събота, които ще продължат до 4 октомври. Инициативата е на общин...

От 11 до 15 юли в Дома на киното ще бъдат показани седем  филма от различни жанрове и за всяка възраст на съвременни руски творци от няколко поколения: криминалната драма „Майорът”, детският „Страната на добрите деца”, филмът катастрофа „Метро”, фентъзито „Приказка. Има.”, спортният „Шампиони”, приключенският „Куриер от РАЯ”, комедията „Кококо”.

За целта от Москва пристигнаха известни актьори и  - забележете! – нито един чиновник.

На 11 юли се проведе пресконференция. На нея присъстваха актьорите: Борис Невзоров, Евгени Воскресенски, Денис Шведов, Яна Троянова,Екатерина Шпица, Михаил Горевой и Екатерина Федулова.

За жалост, навярно поради отсъствието на режисьори, продуценти, сценаристи и други, разговорът в по-голямата си част имаше личен и емоционален характер.

За Actualno гостите отговориха на два въпроса – за сериалите и комерсиалното кино, както и кое прави един филм качествен.

Тематичен кино парк отваря врати в Италия

Първият в Италия тематичен парк Cinecitta World ("Чинечита уърлд") ще отвори врати на 24 юли на 25 км южно от центъра на Рим, съобщи ИТ...

По първата тема стана ясно, че руските артисти единодушно са фенове на американските сериали, макар и да виждат определен напредък в качеството на техните телевизионни филми. При нас, наред с американските, по-голяма част от аудиторията е фен на турските сериали. Каквото дават, това гледаме.

По темата за качеството се разбра, че и там, както и тук, въпросът опира до пари, хора и пак пари. Но като че ли в Русия все пак, независимо от несравнимите с нас /в полза на Русия, разбира се/ бюджети, по-важното остава отношението към работата, както на артиста, така и на обществото.

Успях да гледам първия филм – „Майор” на Юри Биков.  Разгърната бе темата за корупцията в руската милиция . През образа на главния герой бе показан опитът му да преодолее падението в името на честта и правдата. Опит за геройство, увенчан с пълен крах.  Подобна драма има не само във филма, но и в живота, с който сме свикнали. Това вече е тъжно. Харесвам друг тип филми, но този също си заслужава.

Отпускарският сезон започна.  За останалите в столицата тази седмица има възможност безплатно да гледат руско кино. Ако им е интересно.

 

Играй и спечели с Actualno.com и "Самолети: Спасителен отряд"

След като в „Самолети“ Дъсти Кропхопър извоюва победа в най-голямото и престижно въздушно съревнование „С криле около...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино