"Тор: Светът на мрака" оглави бокс-офиса в Северна Америка

35919
"Тор: Светът на мрака" оглави бокс-офиса в Северна Америка

Филмът "Тор: Светът на мрака" оглави бокс-офис класацията в САЩ и Канада с приходи от продажбата на билети в размер на 86,1 милиона долара, съобщиха световните информационни агенции.

От появата си на екран на 30 октомври в редица страни, сред които и България, лентата донесе на създателите си 327 милиона долара, от които 11 милиона са от прожекции в мрежата от кина IMAX.

Скандални и секси сцени (18+)

Първите две сники са от филма "Катастрофа" (Crash), 1996 година "Синьото е най-топлият цвят" (Blue Is the Warmest Color), 2013 годин...

Според специалистите "Тор 2" не е оправдал напълно очакванията на представителите на киноиндустрията, които са разчитали през премиерния си уикенд в Северна Америка лентата да реализира постъпления в размер на 92 милиона долара. Все пак продължението се оказа по-успешно от първата част "Тор: Богът на гръмотевиците", който дебютира през май 2011 година и донесе приходи от 65,7 милиона долара.

На второ място в бокс-офис класацията в САЩ и Канада е комедията "Лошият дядо", спечелила този уикенд 11,3 милиона долара. Третото място се заема от триизмерната анимация "Свободни птици", която реализира със 100 000 долара по-малки приходи.

Лидерът в бокс-офис класацията миналия уикенд, футуристичната приказка за деца "Играта на Ендър" този път е на пета позиция с 10,3 милиона долара. На четвърто място е комедията "Last Vegas" с Майкъл Дъглас и Морган Фрийман с 11,1 милиона долара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино