X
 
 

Бойко Борисов сякаш има алергия да влиза в парламента

1726 0
photo of Бойко Борисов сякаш има алергия да влиза в парламента
Снимка: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов сякаш изпитва алергия да влиза в сградата на парламента.

Това заяви депутатът от БСП Таско Ерменков по повод отсъствието на премиера в пленарна зала по време на дебатите по предложението на БСП да върне блиц-контрола.

БСП поиска блиц-контрол заради отсъствието на премиера от парламента

Парламентът ще разгледа предложение на БСП за връщане на блиц-контрола във всяка първа сряда от месеца. "Живеем в динамични времена и ...

БСП иска да възтържествува парламентаризма, левите не искали блиц контрола, за да ги ощастливява Борисов, по думите на Ерменков.

Той настоя поне веднъж премиера да идва в парламента и да отговаря на неудобни въпроси, а не "да отговаря на въпросите на платени журналисти". Освен това социалистът заподозря Борисов в некомпетентност.

Според колегата му Крум Зарков този способ (блиц-контрола), важащ в предишни парламенти, се доказал като ефективен метод за контрол върху изпълнителната власт. От началото на мандата министър-председателят се явил няколко пъти в Народното събрание. По думите му медиите често водели абсурдна проправителствена политика.

Каква прозрачност, има министри, които не са виждани с месеци, обясни и Павел Шопов от "Атака". Управляващите не искали Бойко Борисов да се вика често в НС. Националистът иска в зала да идват самозабравили се министри и вицепремиери, по думите му. "Атака" е за връщане на блиц контрола.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално