X
 
 

България не може да е патица за отвличане на вниманието от вътрешните проблеми в Сърбия

2523 1
България не може да е патица за отвличане на вниманието от вътрешните проблеми в Сърбия
Снимка: БГНЕС
"За това, че Сърбия има проблеми не означава, че България трябва да бъде изкупителна жертва или да бъде патица за отвличане на вниманието от вътрешните проблеми в Сърбия".

Така вицепремиерът и военен министър Красимир Каракчанов в кулоарите на парламента пред журналисти отговори на въпрос за намесването на България в шпионски скандал от сръбските депутати.

Вучич ще направи официално изявление за шпионския скандал

След срещата на Съвета за национална сигурност на страната, сръбският президент Александър Вучич ще направи публично изявление на фона ...

По думите му понякога народните представители в България говорят неща, които нямат нищо общо в истината. В сръбския парламент всеки депутат може да говори каквото си поиска. Такива неща, за които говори сръбският депутат няма и не отговарят на истината, подчерта вицепремиерът.

По повод предстоящата визита на премиера Бойко Борисов при президента на САЩ Доналд Тръмп, Каракачанов изтъкна, че очаква задълбочаване на сътрудничеството в областта на отбраната и военната сфера. В практически аспект военният министър заяви, че американските компании проявяват интерес в производство на въоръжени неща, свързани с отбраната.

Ние би следвало да търсим подобни инвестиции, защото това означава младите и образовани хора да си намират добре платена работа в България, а не да емигрират от България и да работят за подобни компании зад граница, обясни Каракачанов.

Той отчете, че немалка част от нещата, които страната ни използва в сферата на отбраната - едно ще бъде, ако се произвеждат в България, съвсем друго, ако сме зависими от даден производител.

Съветник на Вучич: България шпионира Сърбия, участва в разузнавателни центрове

България има мощно разузнавателно присъствие в Сърбия. Тя участва в шпионския център в Скопие, заедно с Хърватия. Това са само част от ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Красимир Дончев Каракачанов , Категория сътрудник : Агент , Псевдоним : „ИВАН” , Структура : Шесто управление на ДС, отдел 03 , Дата на привличане/назначаване : 11 май 1989 г. , Дата на регистрация : 16 май 1989 г. , Шесто !!!