X
 
 

Г-н Борисов, този път няма как да се скриете зад някой главанак, който ви организира преврат

1560 0
photo of Г-н Борисов, този път няма как да се скриете зад някой главанак, който ви организира преврат
Снимка: БГНЕС
Г-н Борисов, защо излъгахте медицинските сестри - този път няма как да се скриете зад някой главанак, който ви организира преврат. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група.

Вметката на Нинова е по повод разследване на прокуратурата за опит за държавен преврат. Припомняме, че Facebook страницата "Наука и критично мислене" обвини агенция ПИК, че действа и през Facebook и се опитва да дестабилизира страната с измислени скандали и вярва, че ще бъде ненаказано".

Нинова: Защо Борисов и Ананиев излъгаха медицинските сестри?

Г-н Борисов, защо излъгахте медицинските сестри - този път няма как да се скриете зад някой главанак, който ви организира преврат. Това...

Версията на "Наука и критично мислене" е, че има опит с материали за фалшиви чатове с името на Десислава Иванчева да се внуши, че "някакви психодесни организират бунт, атака и преврат срещу Иван Гешев и държавата". От снимката личи чат, с който уж Иванчева взема пари за бунта. Само че името на Иванчева, което е верифицирано във Facebook, на латиница се пише с три sss в Dessislava, не с две, както е в посочения чат.

Впоследствие, вътрешният министър Младен Маринов обяви, че започва разследване по сигнала за държавен преврат. Той каза, че имат множество сигнали, които се проверяват, МВР също така наблюдава и обстановката в страната.

Маринов коментира и медийни публикации, според които на 12-ти септември ще е ескалацията в протестите и опитите за преврат с думите, че „има такива сигнали и ние сме притеснени от това, което чуваме и по оперативен път, че евентуално могат да възникнат някакви нарушения на обществения ред пред институциите”.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално