X
 
 

Маринов ще проверява сигнал за опит за държавен преврат

1984 1
Маринов ще проверява сигнал за опит за държавен преврат
Снимка: БГНЕС
Всеки сигнал се разглежда и се установява неговата истиност. Това каза вътрешният министър Младен Маринов по повод внесеният тази сутрин сигнал за подготвян държавен преврат, предаде БГНЕС.

Той каза, че имат множество сигнали, които се проверяват, МВР също така наблюдава и обстановката в страната.

Тактиката на контрапротестиращите пред Съдебната палата - с намесване на Иванчева

След като се бяха събрали от лявата част при един от лъвовете на Съдебната палата, подкрепящите кандидатурата на Иван Гешев се разпръсн...

Вътрешният министър допълни, че протестите срещу и в подкрепа на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор са били заявени, както е по закон в столична община.

„От наша страна бяха взети мерки за недопускане на нарушения. Продължаваме да наблюдаваме ситуацията и да прилагаме нашите правомощия там където има нужда”, каза Маринов.

За това доколко е сериозен сигнала, че протестите срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор трябвало да прераснат в протести и в бутане на правителството, Маринов каза, че при тях в МВР няма още нищо внесено.

„Така че ако сигналът е внесен в прокуратурата и получим разпореждане от нея, ще направим съответните действия, но всеки сигнал се разглежда и се установява неговата истиност”, заяви Маринов.

Провокации на протестите "против" и "за" Иван Гешев в София (СНИМКИ)

С провокация започнаха обявените протести в столицата - "против" и "за" кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. От Инициатива ...

Маринов коментира и медийни публикации, според които на 12-ти септември ще е ескалацията в протестите и опитите за преврат с думите, че „има такива сигнали и ние сме притеснени от това, което чуваме и по оперативен път, че евентуално могат да възникнат някакви нарушения на обществения ред пред институциите”.

Actualno.com

Етикети: