X
 
 

Геноцидът над арменците е като страница от готварска книга за канибали

2113 5
photo of Геноцидът над арменците е като страница от готварска книга за канибали
Снимка: БГНЕС
Трябва да уважим жертвите от арменския геноцид. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на НФСБ Валери Симеонов в декларация от името на ПГ на „Обединени патриоти“.

По думите му преди 103 години е извършено едно от най-чудовищното зверства в човешката история от Османската империя, а именно геноцида спрямо арменския народ.

Симеонов иска остра реакция срещу Турция, припомни как се справи с "баба камикадзе"

Ръководствата на „Обединени патриоти“ и ГЕРБ да проведат спешни консултации до края на седмицата да излезем с декларация ср...

„В този злощастен период са загубили живота си над 1,5 млн. арменци“, каза Симеонов и посочи, че прокудените са над 1 млн. души.

„На тази дата трябва да изразим преклонение и да уважим жертвите от този геноцид“, каза още лидерът на НФСБ.

По думите му този геноцид по-скоро може да бъде приет като страница от готварска книга на канибали, а не като държавно действие.

Той припомни, че Народното събрание с огромно мнозинство с гласовете на всички народни представители, без тези на ДПС, е приело решение за осъждане на геноцида срещу арменците.

103 години от арменския геноцид

Арменският геноцид, наричан още арменски холокост, е геноцид извършен умишлено и систематично от Османската империя по време на Първата...

„Ние сме длъжни и към нашето собствено решение - решението на най-висшия законодателен орган да отбележим тази дата“, каза Симеонов и посочи, че дори би било добре жертвите да се почетат с едноминутно мълчание.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  мутрата му е чисто руска акохолишка! но арменците в одрин 1913 моя дядо е спасявал, а този само е чувал нещо.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  а България колко е загубила 500 год. бе буклук еничар? а децата инвалиди на България къде остави този боклук?даже са взели парите на майките, които бяха 1 лев на ден. това е гавра с българския народ в 21 век! това е истината!
 • ДуПеСе да се закрие 2.1 ДуПеСе да се закрие преди 3 месеца Профил на трол?
  Стига си ревал за помощи за болните цигански деца!
  : 1 !
 • 24 април - ден на арменския геноцид - планиран и реализиран от Москва ЗА НЕФТА НА БАКУ 1 24 април - ден на арменския геноцид - планиран и реализиран от Москва ЗА НЕФТА НА БАКУ преди 3 месеца Профил на трол?
  С ГЕНОЦИДА СЪВЕТСКА РУСПИЯ ПОЛУЧАВА БАКИНСКИЯ НЕФТ - но от СВЕТА и тогава и днес е скрита огромната материална, военна и дипломатическа помощ за Мустафа Кемал в разпалването на войната против Армения и унищожаването на арменците съвместно!!!! с Червената армия - под прякото ръководство!!!! на червените комисари и директни инструкц ии!!!! от МОСКВА:''Как Ви изглежда писмото на народния ко виж още ›› мисар по външните работи на Русия до Ленин за сътрудничеството с Енвер... по ръцете му е кръвта на милиони арменски и гръцки жертви 1915 – 1916, клането на арменците в Баку 1918 гна разстрел от османския военен съд. Това е палач на народите, политически авантюрист с голям размах, разбойник, бандит, чудовище, осъден от османски съд, а Москва водят с него преговори... Как мислите, това не е ли колаборационизъм против арменския и гръцкия народ, против поляците? Държавен колаборационизъм. Кемал няма хазна, няма оръжие, няма партньори, но има гооооооолям приятел – РСФСР.Няма да Ви уморявам с подробностите за побратимяването на Ленин с Кемал - за съветизацията на Азербайджан и за предаването на бакинския нефт на Съветска Русия, Съветска Русия обещала да предаде на Мустафа Кемал неотдавна създадената Армения, за да я разкъса. Не просто му я е предала, за да я разкъса, а го е планирала и АКТИВНО УЧАСТВАЛА в разкъсването й...'':svobodennarod.com/head-on/item/5999-armenska-istorivhka-sreshtu-ruska-senatorka-za-savetizatziyata-na-azerbaydzhan-i-nefta-savetska-rusiya-pomagna-za-razkasvaneto-na-armeniya.html
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  вместо минуси,прочетете статията на Хрануш Харатян, доктор по история,която излезе на любимия ви руски език под заглавието: „Отмъщението на историята за „колаборационизма“ на Русия“ (lragir.am/index/rus/0/comments/view/60887 ). Статията има дълго подзаглавие, което ясно говори за този изключително „ударен“ текст: „Отмъщението на историята или какво означава да изопачаваш историята в угода на текущ виж още ›› ите политически цели - при нудителното объркване на изопачената съветско-сталинска историография“. Българския превод на подробно аргументираната статия на Харатян, срещу претенциите на днешна русия спрямо страните от руската „близка чужбина,която безкомпромисно поставя на мястото всеки руски политик, позволил си да чете морал на държава от „постсъветското пространство“ е ТУК://svobodennarod.com/head-on/item/5999-armenska-istorivhka-sreshtu-ruska-senatorka-za-savetizatziyata-na-azerbaydzhan-i-nefta-savetska-rusiya-pomagna-za-razkasvaneto-na-armeniya.html
  : 1 !