Който иска да се разхожда с колата из града, да си плаща повече

2893
Който иска да се разхожда с колата из града, да си плаща повече
Снимка: БГНЕС

Трябва Столична община да помисли да направи скъпа зона в центъра на София и който иска да се разхожда с колата из града, трябва да си плаща повече. Това каза премиерът Бойко Борисов след днешното заседание на Министерски съвет.

"Считам, че вие (бел. ред. - Йорданка Фандъкова) трябва да започнете да мислите Столична община, колкото и да е непопулярно, при тези огромни инвестиции в градския транспорт. Едно време аз като станах кмет най-младият тролей "Икарус" беше по-стар от мен, да не говорим за трамваите - нямаше нито един трамвай нов, а автобусите също бяха стари Икаруси, нямаше нито един нов. Сега всичко е обновено и то по най-високи стандарти. Като постигнете вече да се уплътни и с метрото зоната, трябва да направите скъпа зона в София - центърът, така, както е в цяла Европа. Който иска да се разхожда с колата из града, трябва да си плаща повече, защото замърсява и въздуха повече", каза премиерът.

В тази зала въздухът ще бъде чист, когато няма нито един комунист

Усетихте ли как въздухът в залата (има предвид пленарната зала в Народното събрание, бел.ред.) стана по-чист? В тази зала въздухът ще б...

Той изрази и мнение, че "тези пари трябва да отидат в места, където да свалим хората от автомобилите". "Не стига, че е по-евтино, по-бързо, но и 100% екологично чисто, и разбира се, тези зони за отдих, парковете, домовете за социални грижи и това, което правим е мисля изцяло в полза на хората", заяви Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com