X
 
 

Такова чудо няма никъде по света – за добросъвестно поведение да се налага санкционна норма

2432 1
Такова чудо няма никъде по света – за добросъвестно поведение да се налага санкционна норма
Снимка: БГНЕС
Това заяви омбудсманът Мая Манолова, визирайки чл. 245 от Кодекса на труда, в който пише следното: "При добросъвестно изпълнение на трудовите задължения на работника или служителя се гарантира изплащането на трудово възнаграждение в размер 60 на сто от брутното му трудово възнаграждение, но не по-малко от минималната работна заплата за страната".

Трябва да бъдат респектирани тези работодатели, които не уважават българските граждани, обяви Манолова, която е подела инициатива заедно с КНСБ за промяна на този текст, така че да е гарантирано плащането на 100% или поне да има забавяне само ако работодателят изрично е посочил, че има финансови затруднения.

Ежедневие е да се искат пари, за да не се обжалват проекти – няма да дам примери

Това заяви председателят на АИКБ Васил Велев предвид оповестеното преди два дни писмото на Асоциация на организациите на българските ра...

Трябва да бъдат респектирани тези работодатели, които не уважават българските граждани, обяви Манолова пред Нова телевизия.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
    Съчувстваме на Майчето Манолова как гадно и презрително Ниновица и шайката около нея я изхвърлиха от БСП и политиката, въпреки болшинството гласували първични партийни организации именно Мая Манолова да бъде социалистическият избор за президентските избори. Отиде Нинова в Кремъл и оттам разпоредиха льотчик Румен Радев да е бъдещият президент. Нинова си е Нинова- с рогата и лъжите напред, всичко да виж още ›› натъпче в собствения търбух. Алчна и ненаситна!!!