X
 
 

Българка обори Грета Тунберг, вижте как (ВИДЕО)

8938 9
Българка обори Грета Тунберг, вижте как (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver
16-годишната българка Филипа Николова публикува видео в Youtube, с което се обръща към Грета Тунберг и оборва позицията на шведската екоактивистка. Младото момиче живее в Лос Анджелис, но е родом от София. В речта си тя критикува речта на Тунберг пред ООН. Според Филипа, да обвиниш света за откраднатото си детство е цинично, особено когато милиони деца по света буквално умират от глад.

Откритията и внедряването на еко технологии в живота ни струват много пари. Затова вярвам, че хората, които могат да помогнат най-много, са заможните хора хора и големите печаливши компании в цял свят, пише Филипа към публикуваното видео.

Какво казва Филипа на Грета:

"Грета, ти спря да ходиш на училище, за да говориш за промените в климата. Но има милиони деца, които дори не са стъпвали в училище. Казваш, че детството ти е откраднато. Нека те попитам - когато растеше, имаше ли храна, която да ядеш? Защото милиони деца умират от глад. Имаше ли вода, която да пиеш? Милиони деца умират, защото нямат чиста вода. Трябвало ли е да работиш, за да оцелееш? Милиони деца напускат училище, защото трябва да работят. Ти знаеш какво е да ходиш на училище и да имаш нормално образование. Също така знаеш какво е да имаш тоалетна. Така че, Грета, нямаш никакво право да се оплакваш за своето детство", казва 16-годишната българка.

"Грета, не можеш да противопоставиш икономиката на опазването на околната среда. Надявам се, че знаеш, че най-великите постижения в човечеството, науката и изкуството, са постигнати благодарение на финансовата подкрепа на богати хора. Грета, нямаш право да обвиняваш богатите, че не помагат в намирането на решение на проблема. Това не е честно."

Грета Тунберг към световните лидери: Как смеете? (ВИДЕО)

Грета Тунберг нападна остро световните лидери в речта си преди срещата на високо равнище за климата в Ню Йорк. „Вие искате от нас...

"Богати хора като Опра, която построи училища за момичетата в Африка. Като Мат Деймън, който помага на хората в Африка да имат достъп до чиста вода. Организацията на Бил Гейтс и жена му е помогнала на толкова много хора в нужда."

"Надявам се някой ден да се срещнем и да работим заедно", завършва Филипа Николова.

Цялото обръщение на 16-годишната българка, живееща в Лос Анджелис, можете да видите в следващото видео. Видеопосланието е на английски език.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • безпартиен 4 безпартиен преди 5 дена Профил на трол?
  Тези в Норвегия имат ли си "закрила на детето",че да го приберат това и закарат на училище!?А то явно си има и здравословни проблеми и се нуждае от специализирана помощ!Колко пари е потрошило това за нещо, което зависи от тези които му плащат екскурзиите!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Още ли не сте разбрали, че Грета е едно богаташко лигаво дете. Нищо повече
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 6 дена Профил на трол?
  А ти не разбра ли ,че Тази нашата е лигаво дете,а не Грета
  : 3 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Грета може и да има сега какво да яде и пие но за в бъдеще както е тръгнало неконтролирано да се замърсява природата няма да има за никой чиста вода и храна и тогава ще пееш друга песен. Не се и учудвам ,че това българче говори така, българина винаги е замърсявал природата и затова си мисли че ,ако някой защитава природата е в грешка-каква тъпотия само!!
 • Октомври 2.1 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  Демек ал гор / грета/ иска да прецаква капитализма ? Ами няма как да го иска. Просто иска да бутне отбора от дето е Тръмп и това е. Битка между Планетарни Банди. А , всичко останало е за одЪбилени от учителите на павлова и самата тя маси. А , тази млада българка е поредната човешка п*чавра която иска да се продаде. Абсолютно същият б*клук като това грета и тя си ГО признава. Не ме четеш , не можеш виж още ›› да ме обориш , зашото пиша ИСТИНАТА. Само можеш и ти да пишеш глупости и го правиш.
  : 1 !
 • Октомври 1 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  Със сигурност това видимо нормално момиче , етническа Българка разобличава военнопрестъпникът ал гор . Ако не знае кой стой зад джендъра грета то не е толкова стращно. Страшното е , че вероятно не иска и да научи. И както казва искала да работи с ал гор / грета/ . Демек един вид същата п*ч*вра която просто дава заявка да се продаде. Ето това е грозната Истина.
 • Октомври 1.1 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  А , пък тези от фейсбук КЪРТЯТ С АБСОЛЮТНО НЕВЕЖЕСТВО. Ама ако не знаят как функционира Света на Капитализма и не са научили досега са онази удобна маса която крепи Статуквото което пък ни тика с все по бърза скорост към Вселенската канализация. Превърнати в такива от учителите на тази павлова и от самата павлова която и сега превръща млади хора в онази маса в бъдеще която ще бъде тази маса комент виж още ›› ирала тук във фейсбук.
  : 2 !
 • Октомври 1.2 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  Обобщено. Съществото Враг на Народа на Швеция и на Народите грета е просто един манекен на ВОЕННОПРЕСТЪПНИКЪТ Вицепрезидент на Сащ ал гор. Империалиста и Вавилонският фашага ал гор. Разбира се , че всеки запознат такъв вавилонски фашага знае и всичко е шоу за пред непросветените маси хора превърнати просто в същества.
  : 5 !
 • Октомври 1.3 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  И това вече и то пълно н*щожество етническа българка от снимката иска ДА РАБОТИ ТОВА. тЯ СЪЩО ЩЕ ЛАЗИ , ПЪЛЗИ И ЩЕ ПРАВИ ВСИЧКО КОЕТО И заповядат ОТ ТЕЗИ ЗАРАДИ ДЕТО СА ПОЧТИ ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ НА ВСИЧКИ НАРОДИ НА ПЛАНЕТАТА , ЗАРАДИ ДЕТО ИМА И ГЛАД И ВСИЧКО зловещо.
  : 4 !