Историческо събитие: първият старт от космодрума Восточний (ВИДЕО)

7031
Историческо събитие: първият старт от космодрума Восточний (ВИДЕО)

Историческото събитие за Русия се състоя – от новия космодрум Восточний за първи път беше изстреляна ракета носител със спътници.

Всички системи са работили нормално, спътниците са изведени на орбита и с тях вече е осъществена връзка, съобщава РИА Новости.

Руският президент Владимир Путин лично наблюдавал старта на новия космодрум и поздравил Роскосмос и строителите на Восточний с това събитие. Държавният глава отбелязал, че е направена много сериозна крачка в развитието на руската космонавтика.

Роскосмос ще създава космически двигатели, работещи на вода

Руската държавна корпорация "Роскосмос" през 2018 г. ще пристъпи към разработката на двигатели за космически апарати, работещи с електр...

Първата в историята на Восточний ракета носител "Союз-2.1а" с три руски спътника трябваше да стартира вчера – на 27 април в 5:01 часа, но стартът беше отложен с едно денонощие и се състоя тази сутрин в 5:01 часа от първия и засега единствен стартов комплекс на космодрума.

Ракетата носител "Союз-2.1а" с нов блок за извеждане "Волга" е доставила на орбита руските космически апарати "Аист-2Д", научния спътник на Московския държавен университет "Михайло Ломоносов", както и наноспътника SamSat-218Д.

Повод за гордост

Владимир Путин пристигнал на наблюдателния пункт четвърт час преди старта. Независимо от яркото слънце президентът наблюдавал старта на ракетата без слънчеви очила.

Роскосмос се отказа от участие в проекта за лунен туризъм

Роскосмос не планира да модернизира корабите си „Съюз” за комерсиални пътешествия на Луната, предаде Интерфакс, като се поз...

След като стартът се състоял и първата степен на ракетата се отделила, ръководителят на Роскосмос Игор Комаров докладвал на Путин, че наземната инфраструктура е работила нормално.

Президентът поздравил Роскосмос и строителите на космодрума Восточний с успешния старт.

Ето го и историческия момент в детайли:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос