X
 
 

Кацнали ли са американците на Луната - още има хора, които не вярват

13613 19
Кацнали ли са американците на Луната - още има хора, които не вярват
Снимка: Getty Images/Guliver
Милиони хора по света все още вярват, че никой никога не е ходил на Луната и че снимките, показани от НАСА през юли 1969 година, са заснети в холивудско студио, коментира АФП, цитирана от БГНЕС.

Хиляди интернет сайтове са посветени на "доказване", че кацането никога не се е случило, или поставят под въпрос цялата мисия на "Аполо 11". Някои твърдят, че НАСА не е разполагала по това време с технологичното ноу-хау, за да извърши такъв полет, или че ако го е направила, това не е извършено от човешки екипаж - който със сигурност би бил изгорен от космическите лъчи. Други изказват възможността в мисията да са участвали извънземни, което, разбира се, е било държано в тайна, както и лунната цивилизация, която астронавтите са открили.

Появи се нова снимка на екипажа на Аполо 11 - първите хора, кацнали на Луната

Астронавтът Майкъл Колинс публикува неизвестна досега снимка на екипа на Аполо 11, докато светът се готви да празнува 50-та годишнина о...

Но почти всички теории на конспирацията се фокусират върху предполагаемите аномалии в зърнестите снимки и видеоклиповете, които НАСА изпраща обратно на Земята. Твърди се, че сенките в кадрите са подозрителни, както и липсата на звезди в небето в някои изображения - теории, които отдавна са опровергани от учените.

Но теориите продължават да съществуват независимо от доказателствата от лунни орбитални станции, излъчени през 2009 г., които показват изоставените модули на "Аполо 11", 14, 15, 16 и 17, лежащи на повърхността на Луната.

Когато лунният модул на "Аполо 11" се спуска върху Морето на спокойствието на 20 юли, 1969 година, по-малко от един от всеки 20 американци се съмнява в това, което вижда на телевизионните екрани. Към края на века анкета на "Галъп" откри скептицизъм само сред шест процента от населението на САЩ.

За разлика от тях, повече от половината руснаци - старият враг от Студената война - все още отказват да повярват, че американците са стъпили на Луната първи.

Джеф Безос с амбиции за кацане на Луната (ВИДЕО + СНИМКА)

Джеф Безос показа във Вашингтон модел на космически апарат, който ще каца на Луната, пише АФП. "It's time to go back to the moon, th...

Изненадващо сериозно съмнение е широко разпространено сред някои от най-близките съюзници на Вашингтон. Проучване на TNS през 2009 г. показва, че една четвърт от британците не вярват, че кацането на Луната се е случило, а 9% от французите също не са убедени в това.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 3 от 5. Гласували общо: 11 потребители
 • Допълнение 9 Допълнение преди 6 месеца Профил на трол?
  Ако американците са кацнали на Луната защо не публикуват снимки на останалите части от модула на Луната, както направиха за Марс. Китайците след като доставиха на Луната луноход също се съмняват че американците са били там още повече че от НАСА не искат да дадат точните координати където са кацнали на Луната
 • ИМПЕРИАЛИСТ 8 ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 месеца Профил на трол?
  Програмата АПОЛО доведе, като страничен ефект, до напредък в много области, което не можеше да стане с холивудска имитация. Като за начало ще започна с Мрежовия план-график, ако разбирате от тази материя. Тази методика за планиране на дейности е разработена именно за да се организира много-обхватната програма Аполо. За ваше сведение, един от конструкторите на лунния модул е БЪЛГАРИН,- карловецът И виж още ›› ван /Джон/ Ночев, но за този факт комунистическата пропаганда мълчеше……… Негово ЛИЧНО изобретение са ВЗРИВЯВЯЩИТЕ СЕ АНКЕРНИ БОЛТОВЕ при излитането на модула от Луната. Тези анкери свъзват модула с опорите му, които остават на Луната…… Шведската фирма за фотоапарати Hasselblad печели търга за фотоапарат за мисията Аполо и създава Lunar Module Pilot Camera...За програмата Аполо е създадена гигантската ракета Saturn V... Такива примери има много....... Общо са изведени 16 космически кораба..... Полетите до Луната бяха спряни, защото беше и все още е икономически неизгодно да се влагат милиарди, а резултите да са главно журналистически репортажи......
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Това, че нещо е ставало тук, на Земята, не означава, че после е изпратено там и се е върнало. Модулът прилича на сглобен от ученик шести клас. Болтовете гръмнали и се скъсали при излитането на модула нагоре - а кой проследява с камерата, как се издига? Няма кратер от двигателя му, който е нормално да остане след кацането. Не е издухана дори прахта и малките камъчета отдолу. Това е нереално. И как виж още ›› да вярвам на всичко? Естествено, че не са ходили.
  : 8 !
 • клюкар 7 клюкар преди 6 месеца Профил на трол?
  Миналият месец Уикилийкс разпостраниха цялата истина за това как точно са заснети "кадрите от кацането на луната". Направиха го заради ареста на Асанж. Ако има все още някой който да вярва че Кравар 11 е кацал на луната, нека първо да види техните разкрития и пак да говори..
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Моят приятел в Отава е астроном. Лично ми показа през служебния телескоп модулите, оставени от американските космонавти на повърхността на луната. Така че ти със сигурност лъжеш. Това твоето е пещерен антиамериканизъм, вдъхновяван и плащан директно от озлобения завистлив и изостанал във времето и в технологиите Кремъл. Дай линк за Уикилийкс. За никой не е тайна, че те също са руски проект.
  : 9 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Щяха да са доста смешни, ако не бяха толкова жалки... двамата дежурни русофобни психари, посеркооооовциииии...
 • Анонимен 5 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  След 2009 г. техниката получи такова развитие, че вече от всеки по-добър телескоп могат да бъдат видени следите и апаратите, оставени от американските космонавти на Луната.ТОВА СЛОЖИ ОКОНЧАТЕЛЕН КРАЙ НА ПОЗОРНИЯ, ПРОДИКТУВАН ОТ СМЪРТОНОСНА ЗАВИСТ И ЗЛОБА, РУСКИ МИТ ЗА "ФАЛШИВО" КАЦАНЕ НА ЛУНАТА.
 • въпрос? 5.1 въпрос? преди 6 месеца Профил на трол?
  А защо следите от американските космонавти останали на Луната където няма въздух и щяха да бъдат запазени и видяни с телескоп, не се публикуват официално, тъй както имаше публикации от заснетото от марсохода на Марс.
  : 1 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Гагарин не е летял.Аргументи: 1.Никога не е можел да обясни на пресконференциите на въпроси от чуждестранни журналисти ЗАЩО НЕ Е НОСИЛ СЪС СЕБЕ СИ ФОТОАПАРАТ да заснеме през люка незабравимите гледки, които като пръв човек космоса трябва да е видял. По онова време в СССР вече има много практични, леки и с малък обем фотоапарати. Вместо тава той е носил със себе си ... магнетофон, на който да запис виж още ›› ва впечатленията си?!?? В ония години -огромно тежко и неудобно чудовище.При положение, че се е спестявал всеки грам и дори космонавтите се подбирали по-дребни.2.Освен това записаното на магнетофона не отговаря на това което реално се вижда при отдалечаване от земята. 3.Според учени по гласа си личи, че това не е човек подложен на тежките натоварвания от налягането. Затова и "записът" не добил съответната гражданска популярност. 4.Освен това самият Гагарин - честен и добър човек започнал да се пропива от чувство на вина за огромната лъжа, вечно придружаван от офицери от тайните служби, за да не се изпусне за истината. Накрая е убит в инсценирана самолетна катастрофа. 5.Дъщеря му разказва в телевизионно интервю, че той никога НИТО ВЕДНЪЖ не разказал на семейството си за полета, явно се срамувал пред тях и не искал да ги лъже. 6.Хората, които уж посрещнали и извадили героя при приземяването на апарата,ДАВАТ ПРОТИВОРЕЧИВИ ДАННИ КАК Е СТАНАЛО ТОВА, което със сигурност говори за инсценировка. 7.Първите записани от лекаря данни за състоянието на Гагарин - пулс, кожа, изпотяване, състояние на зениците и други реакции НЕ СЪВПАДАТ С ТОВА, КОЕТО БИ БИЛО АКО НАИСТИНА БЕШЕ ЛЕТЯЛ В КОСМОСА. 8.Руснаците винаги и за всичко лъжат, например вече бяха завзели Крим и твърдяха, че ги няма там. 9.Руснаците винаги стоварват греховете си на другите - затова твърдят, че американците не са кацали на Луната. Още Ленин е написал статия, че другарите комунисти винаги трябва да обвиняват враговете с обвинения каквито са техните собствени грешки и провали, защото са добре запознати със същността на въпросите, по които ще отправят обвинения
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  За Гагарин не зная, но онези от Аполо изобщо не изглеждат като ходили на Луната хора. Гледат ръцете си върху масата, няма усмивки, няма радост в очите, няма гордост. Вместо това виждаме хора, които не смеят да погледнат журналистите срещу себе си в очите. Не говорят, а мънкат. Това ли е човек, ходил до Луната и върнал се жив? Сбъднал мечтата на всяко момче на планетата по онова време
  : 5 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Не, не са кацали!Мошеници!!!
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  И аз така мисля 👍😄
  : 13 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Той и Гагарин не е първият космонавт. Тоя дето е летял, изгаря при приземяване и го подменят с Гагарин. После в различни интервюта Гагарин дава противоречиви отговори и се налага да изгори при един напълно ненужен рутинен полет.
  : 6 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Вместо да занимават хората с по-важни неща са взели да говорят отново за глупости. Така можем да изразим съмнение дали наистина Христофор Колумб е преплувал цял океан докато е стигнал до Америка, или пък всичко е било режисирано в испанския кралски двор от придворни шутове и комедианти. Пълни глупости!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Много лесно ще се докаже ДА/НЕ, без излишни препирни и конспирации. Достатъчно е международен екип-комисия да кацне на мястото на първото прилуняване! Със сигурност или ще намерят артефакти, или ще отбележат липсата им.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Китайците които изпратиха луноход на Луната също се съмняват в кацането на американци на Луната, тъй като не са открили следи на това които още трябва да съществуват тъй като там няма въздух. Освен това американците са отказали да дадат на китайците точните координати на кацането. За това е имало отрицателни реакции от страна на китайците.
  : 13 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Китайците които изпратиха луноход на Луната също се съмняват в кацането на американци на Луната, тъй като не са открили следи на това които още трябва да съществуват тъй като там няма въздух. Освен това американците са отказали да дадат на китайците точните координати на кацането. За това е имало отрицателни реакции от страна на китайците.
  : 10 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Китайците кацнаха на обратната страна на луната, а и техните постижения също са доста съмнителни. Визирам излизането им в космоса и как се виждаха балончета от басейна...
  : 6 !
 • Анонимен 1.4 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  1.3 аѝѝ то на американците балончета не се виждат :D Гледах една от "мисиите" им. Четири часа сменяха някакви камери. Имаше и там балончета поне на три-четири места. И други странности имаше. Всичко е лъжа и измама. Театър.
  : 1 !
Нагоре