Откриха лед на Меркурий (Видео)

35281
Откриха лед на Меркурий (Видео)

Междупланетната сонда Messenger е открила голямо струпване на лед на дъното на кратерите на Меркурий - най-близката до Слънцето планета. Там температурата на повърхността достига 427 градуса по Целзий. Както съобщава НАСА, ледът е открит в няколко дълбоки кратера в района на северния полюс на планетата, където никога не достига слънчева светлина.

Според изследователите ледът и съдържащите се в него органични вещества са попаднали на планетата преди милиони години в резултат на сблъсък с астероиди и комети.

Очаква ни водна треска в Космоса

Американската космическа програма стои на прага на т.нар. „водна треска“. Изразът е заимстван от прословутата „златна...

Наблюдателите предполагат, че на южния полюс на Меркурий също има лед, но засега няма потвърждения на тази хипотеза. Специалистите от американската космическа агенция обаче се съмняват, че условията на тази планета са подходящи за живот на живи организми, предаде КРОСС.

Въпреки това, сегашното откритие може да хвърли светлина върху това как се е зародил животът на Земята и как може да се развива той извън пределите на Слънчевата система.

Редактор: Десислава Ушатова

Сега пък ще колонизираме Марс

В последно време темата Марс се преекспонира, а последното желание на основателя на SpaceX изглежда смехотворно. Поне към днешна дата. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос