Подозират измама с иранската маймуна в Космоса

40286
Подозират измама с иранската маймуна в Космоса

Истинността на иранските триумфални твърдения, че са изпратили маймуна в Космоса, е поставена под въпрос от снимките преди и след космическия старт, на които се виждат две напълно различни животни. Стартът по-рано тази седмица бе приветстван от иранските медии и бе обявен за изключителен технологичен триумф. Чуждестранните наблюдатели обаче интерпретираха старта като политически театър, който има за цел да покаже иранския научен прогрес, въпреки икономическите санкции, наложени от западните държави, пише “Индипендънт”.

Иранските медии твърдят, че космическата агенция на страната е успяла да изпрати маймуна на 120 километра над Земята с ракетата-носител “Кавошгар” и капсулата “Пишгам” (пионер). Но иранското постижение е поставено под съмнение, след като експертите и не само те се чудят дали космическият старт наистина се е състоял и дали маймуната е оцеляла.

Иран изпрати маймуна в Космоса

Иран изпрати маймуна на борда на капсула в Космоса и си я върна жива и здрава след приземяването, съобщи иранската телевизия Ал-Алам,...

На снимките преди и след старта дори само от пръв поглед е очевидно, че става дума за две напълно различни животни. В снимките преди старта животното има голям родилен белег над дясното око, който след завръщането е напълно изчезнал.

Наблюдателите също така посочват, че в медиите бяха широко разпространени снимки и кадри от старта на ракетата, докато няма никакви снимки или доказателства за завръщането на космическия апарат.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос