X
 
 

Русия се готви да предлага туристически разходки в Космоса

1015 0
Русия се готви да предлага туристически разходки в Космоса
Снимка: Getty Images/Guliver
Космическият кораб "Союз" е приспособен за полет на туристи до Международната космическа станция (МКС) и ще бъде модифициран така, че да може да бъде контролиран само от един професионален астронавт, а не от екипаж от командир и двама летателни инженери. Това каза пред репортери изпълнителният директор на "Роскосмос" Сергей Крикалев, предаде БГНЕС.

По-рано беше съобщено, че Space Adventures е подписал договор с "Роскосмос" за изграждането на космическия кораб "Союз" за полет на туристи до МКС през 2021 година.

Авария на Союз МС-10, какво се случи? (ВИДЕО)

При пуска на космическия кораб "Союз МС-10", насочващ се към Международната космическа станция, се случи авария. Двигателите на ракетат...

"В специализирана мисия корабът ни ще бъде завършен, за да улесни контрола на един човек и някои режими няма да се дублират. Подобренията се отнасят до интерфейса, така че да бъде по-удобно за един човек (бел. ред. - да управлява)", каза Крикалев в кулоарите на Международния астронавтичен конгрес.

В същото време той поясни, че засега няма договори с тези, които летят на кораба. Известно е само, че опитен астронавт ще бъде командир. В допълнение корабът дори може да бъде адаптиран за полет, без да се докира до Международната космическа станция.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално