"Вояджър-1" приближава границата на Слънчевата система

21470
"Вояджър-1" приближава границата на Слънчевата система

Междупланетната автоматична сонда „Воядржър-1” навлезе в нова област в близост до границата на Слънчевата система и след пресичането й ще достигне междузвездното пространство. Това съобщи Лабораторията за реактивно движение на НАСА в Пасадина, щата Калифорния, където „Вояджър-1” е построен и от където се управлява неговата уникална експедиция, предаде ИТАР-ТАСС.

В граничния регион на Слънчевата система силовите линии на магнитното поле на Слънцето се съединяват със силовите линии на магнитното поле на междузвездното пространство. Учените смятат, че тази област се намира в пределите на нашата планетна система, тъй като направлението на линиите на магнитното поле е еднакво с това в другите области по пътя на сондата.

"Кюриосити" е открил органични вещества на Марс

Учените потвърждават: На червената планета има органични вещества, но е необходимо да се изясни, откъде те са се взели. Напълно е възмо...

Предполага се, че когато „Вояджър-1” излезе извън пределите на Слънчевата система, направлението на линиите на магнитното поле ще се измени.

„Вояджър-1” е изстрелян в космоса през 1977 г. и в момента се намира на разстояние над 18 милиарда км от Слънцето. Той се движи със скорост 17 км в секунда и може да се превърне в първия космически апарат, напуснал пределите на Слънчевата система.

Сондата преодоля няколко километра повече от своя „близнак” „Вояджър-2”. За 35 г. сондите направиха снимки на Юпитер и Сатурн, а също така позволиха на учените да научат повече за Уран и Нептун.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос