X
 
 

1500 лв. коства на почерпена шуменка шега с тел. 112

2785 1
1500 лв. коства на почерпена шуменка шега с тел. 112
Снимка: iStock/Guliver
Шега със Спешен телефон 112 коства на пияна жена 1 500 лева. Решението за наложената глоба е взето от съдът в Шумен, съобщава "Дарик". Действието се развило на 26.09.18 г. Жената позвънила на 112 и посочила, че в шуменския квартал „Дивдядово“ на тротоара на улица „Трети март“ имало окървавена паднала жена покрита с клони. Сигналът бил приет от районен център 112-Варна, откъдето бил предаден в дежурната част на при ОД МВР в Шумен.

На мястото били изпратени екипи на Спешна помощ и полиция. Около половин час служителите на реда обхождали района на цялата улица, но не открили окървавена жена, лежаща на тротоара. Не установили и кой е подателят на сигнала. Униформените провели разговори и с живущи в района, но така и не намерили свидетел на подобно обстоятелство. Междувременно били направени и безуспешни опити за свързване по телефона с подателката. Тя била открита чак по-късно.

Подател на фалшив сигнал на тел. 112 избяга зад граница, за да се спаси от затвора

Подател на фалшив сигнал за ранен човек, разкарал полиция и линейки напразно да търсят пострадал, избягал от България, за да не влиза в...

Една сутрин жената заедно със своите дъщеря и родители посетила дома на свой приятел, където често ходела неканена. Там тя решила да се пошегува, като подаде неверен сигнал за злополука. Взела телефона на домакина и позвънила на 112. Представила се с фалшиви имена. След като била установена и задържана за разпити си признала, че по време на "шегата" била употребила алкохол. Заради фалшивия сигнал шуменският съд ѝ налага глоба от 1 500 лева, както и разноските по делото, които възлизат на малко над 200 лева.

Решението подлежи на обжалване и протест.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
    Несъразмерни глоби за редовите граждани, а гранични полицаи осъществяват трафик на хора, съдии и нотариуси мародерстват безнаказано. Безподобен институционален бандитизъм, и тотално табу над длъжностните престъпления, лекари се забавляват изтезавайки хора до смърт и пр. Това са делата на Пожарникарска държава.
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...

Последно в Актуално