20 патрулки вече са снабдени с камера и микрофон

12559
20 патрулки вече са снабдени с камера и микрофон
Снимка: radio-sz.net

Оборудването на патрулен автомобил с камери и микрофони струва 4700 лева. Така за 120 коли ще бъдат платени 564 хил. лева. 20 коли вече са оборудвани. Това обясни по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Записът започва с потеглянето на автомобила и приключва с края на смяната. С GPS-ите се дава цялостна картина на работата на патрулните автомобили в страната, каза Вучков. Системата за видеозапис в колите се финансира от гаранционен фонд, информира БТА.

Вучков: Издирването на Сертов не е струвало 500 хил. лв.

Абсурд е да се твърди, че издирването на Сертов е струвало 500 000 лева. Това заяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков коме...

Приходите, постъпили във Фонда за безопасност на движение по пътищата за периода от 1 януари до 31 октомври 2014 г. са в размер на 5,463 млн. лв. Това обяви още Вучков по отношение на състоянието на фонда, който се управлява от министъра на вътрешните работи.

„Прави впечатление, че размерът им е три пъти по-малък от същия период на предходната година, когато са се равнявали на над 15 млн. лева”, поясни той. Според Вучков основната причина за това е тълкувателното решение на Върховния административен съд от февруари 2014, с което до голяма степен, е ограничено ползването на мобилни камери за електронен фиш.

 

Вучков заговори за административна реформа в МВР

За нови съкращения в МВР вече няма накъде, но трябва да направим вътрешни трансформации. Това се налага, тъй като администрацията е пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com