Адвокатите на Иван Евстатиев ще обжалват постоянна му мярка "задържане под стража"

2966
Адвокатите на Иван Евстатиев ще обжалват постоянна му мярка "задържане под стража"
Снимка: БГНЕС

Ще обжалваме наложената от Районния съд в Панагюрище мярка за неотклонение "задържане под стража" на Иван Евстатиев. Това съобщи за Радио "Фокус" – Пазарджик адвокат Стоян Парпулов.

Той уточни, че съдебното заседание на Окръжния съд в Пазарджик е насрочено за 14.00 часа. "Делото се гледа при закрити врати и не можем да изнасяме никаква информация", допълни Парпулов. Другият защитник на Евстатиев - адвокат Петър Горчев, също потвърди, че ще обжалват мярката.

15 съдии с отвод по делото срещу Евстатиев, прехвърлиха го на ВКС

15 съдии от Окръжния съд си направиха отвод по наказателното дело за обжалване мярката за неотклонение "задържане под стража" по отноше...

Иван Евстатиев е привлечен като обвиняем за това, че на 15 януари 2016 година в хотел „Стрелча” в град Стрелча, се е съвкупил с лице от женски пол, ненавършило осемнадесет години, като го е привел в безпомощно състояние - престъпление по чл. 152, ал. 2, т. 1 във връзка с ал.1, т.3 от Наказателния кодекс.

Пострадалото от престъплението момиче е на 16-години и е разпитано пред съдия от Панагюрския районен съд в присъствието на психолог. По делото са проведени разпити и на други свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, химическа експертиза за установяване на концентрацията на алкохол и други. Районният съд в Панагюрище му наложи постоянна мярка "задържане под стража".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com