Англичанин би камбаната посреднощ в родопско село, хванаха го с амфетамини

1767
Англичанин би камбаната посреднощ в родопско село, хванаха го с амфетамини
Снимка: Thinkstock

Млад англичанин е събудил родопското село Полковник Серафимово към пет часа сутринта в петък срещу събота, биейки камбаната на църква "Въведение Богородично“.

Чужденецът бил на четиридневния събор, който се организира от англичани - жители на Полковник Серафимово. След нощното парти той отишъл в двора на църквата и задърпал въжето на камбаната. Местните хора се пробудили, но след няколко иззвънявания, полицаите вече били на място и го заразпитвали.

Фестивал на суджука в Горна Оряховица

На 9 юни ще се проведе 12-ият Празник на горнооряховския суджук. Сурово-сушеният деликатес, който в други части на страната има и полит...

Съседи на храма казват, че въпреки неочаквания камбанен звън чужденецът не успял да ги притесни и да създаде паника.

Днес от полицията съобщиха, че срещу 31-годишния жител на Обединеното кралство е образувано бързо производство. Той е бил хванат в стая на църквата с бяло прахообразно вещество с тегло 0,35 грама, реагиращо на амфетамин. Мъжът бил задържан в полицията за 24 часа.

В събота е образувано бързо производство и срещу 30-годишен от София, защото е хванат да държи 0,88 грама кокаин и 1,15 грама екстази. Същият ден 31-годишен жител на Кеймбридж заловен да кара лек автомобил „ДачияДъстър“ след употреба на кокаин. Той държал у себе си и 0,39 грама канабис.

Хасковлия също е арестуван за наркотик. 26-годишният мъж държал в себе си станиолено топче с 0,11 грама канабис. 27-годишен, също от Хасково, бил арестуван, защото намерили в колата му станиолено топче с 0,57 грама канабис и една свита цигара със същия наркотик.

В колата на 36-годишен варненец е намерено топче канабис с тегло 0,13 грама и един полиетиленов свитък с тегло 3,67 грама.

Над 2000 чужденци пристигат на фестивал в родопско село

Чужденци от всички континенти пристигат на фестивал в родопското село Полковник Серафимово. Организаторите очакват над 2000 души да се ...

26-годишен софиянец бил хванат да кара опела си под въздействието на метамфетамини и канабис.

До вчера в родопското село продължи четиридневният фестивал „MeadowsintheMountains".

За него пристигнаха основно студенти и наскоро завършили университет младежи от цял свят на възраст между 20 и 30 години. Съборът се провежда на ливадите на 850 метра надморска височина, като чужденците се забавляват около сцените, на които тече денощно музикален купон с изпълнители на живо. Преобразени с грим и облекло за карнавал, чужденците танцуват нон-стоп около сцените, аплодирайки любими изпълнители на рок, фюжън, джаз, ударен клубен саунд, техно и хаус.

Кметът Христо Мусорлиев казва, че на поляните са дошли над 3000 чужденци тази година. Той обясни, че хората са доволни от прииждането на толкова много туристи, защото голямата част наистина спят на палатки по поляните, но всяка къща, която има стаи за отдаване под наем, е заета, а това са доходи за местните хора.

Шестима англичани, посетители на фестивала отпреди години, също си купили къщи в Полковник Серафимово и дори развили бизнес - отворили ресторанти, градили басейни, пристройки.

Община Елин Пелин кани на фестивала "Пролетни струни"

Община Елин Пелин и Народно читалище "Елин Пелин - 1896 г." организират музикалния фестивал "Пролетни струни", съобщиха от пресцентъра ...

"Над 20 къщи в селото вече са на чужденци. В същото време нашите млади хукват на гурбет, вместо да се стегнат и да си развиват бизнес в родното село. Нека да не казват, че не става, чужденците са пример, че бизнес може да се случва и тук", казва Мусорлиев.

Фестивалът се провежда със засилено полицейско присъствие и още в навечерието на откриването му задържаха жена от Бургас, дошла да пласира 613 хапчета метамфетамини и екстази.

Оказа се, че жената е майка на 4-месечно бебе. Полицията я освободи от ареста под гаранция на стойност 10 000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com