X
 
 

Бабата на починалата Кристин към лекарите: Не напразно ги бият в "Спешна помощ"

6200 0
Бабата на починалата Кристин към лекарите: Не напразно ги бият в "Спешна помощ"
Снимка: Actualno.com/Наси Маркова
Вярно е, че не успяхме да си довършим работата, но не смятам, че е пропуск, че не съм седнал при детето отзад предвид пораженията, които то е понесло. Това заяви д-р Недко Димитров – лекарят, който е първото медицинско лице, оказало помощ на жестоко изнасилената и по-късно починала 7-годишна Кристин.

Нямам спомен – така Милка Георгиева, бабата на починалата Кристин започна разказа си пред bTV, след което категорично заяви, че нямало никаква лекарска намеса. Лекарят обаче разказа, че бабата била в истерия, дори поливала с вода главата на момиченцето, когато той опитал да направи преглед.

Експерти: Убийството в Сотиря можеше да бъде предотвратено

"Проблемът е, че всички извършители са имали много сериозно криминално досие преди това. Лежали са в затвора, спомнете си Нови Искър." ...

Не направи опит да я обездвижи, да ѝ даде кислород, да премери пулс, изброи бабата. Тя добавя, че линейката не била оборудвана за такъв тежък случай и се оплака, че линейката така и не е спряла, макар тя да е чукала по прозореца на шофьорската кабина.

"Не напразно българи и цигани ги бият в Спешна помощ", продължи Георгиева, която поиска д-р Димитров да си скъса дипломата и да не бъде никога доктор. Бабата се закани да съди доктора, като обвини и болницата, че не била подготвена за тежък инцидент.

Говорим за тежко престъпление, а фокусът се мести към лекарите. Не мога да кажа колко оборудвани са били колегите, но най-важното е да се окаже първа помощ и да се реанимацията продължи в болница. Това заяви проф. Асен Балтов, директор на "Пирогов". Той призна, че лекарят е трябвало да е отзад в линейката и това е грешка, но изрази несъгласие с тезата, че докторът е виновен за смъртта на Кристин. "Мястото на близките изобщо не е в линейката - грешка е", добави Балтов и припомни, че мнението на бабата е мнение на афектиран от трагедия човек.

За финал Балтов попита и къде е била полицията, та е позволила бабата да се качва при детето.

Мартин Трифонов остава за постоянно в ареста

Мартин Трифонов остава за постоянно в ареста. Това реши съдът в Сливен, след като Окръжната прокуратура поиска задържането му под страж...

Каква е тезата и на прокуратурата - припомнете си в този материал!

Actualno.com

Етикети: