Баща намери детето си след 14 месеца и не може да си го вземе

19787
Баща намери детето си след 14 месеца и не може да си го вземе
Снимка: Калоян Милев/Facebook

Година и два месеца трябваха на Калоян Милев да издири сина си Никола. Припомняме, че той беше изведен без съгласието на баща си от България - от майката, Теодора. Това стана през Летище Варна, след като Теодора купува билети както за полет за София, така и за Истанбул. След това минава проверката, показвайки билета за София и се качва директно на полета за турския мегаполис, тъй като проверката всъщност не е отделна за вътрешни и за международни полети.

Версията на Калоян - в Барселона той най-после вижда сина си, но положението е повече от ужасно. Детето е с майка си, като двамата били в парк в Барселона, стоейки след полунощ с 5-6 тунизийци. Малкото момче бива возено в рикша от един от чернокожите мъже, без майката да я е грижа, твърди Калоян. "На въпрос как може да стои с тези мъже и детето след полунощ навън, отговорът беше, че съм расист", с гняв споделя Калоян в профила си във Facebook. Той се е затичал и прегърнал сина си, а съпругата му говорела на английски на тунизийците, че ги наричал "цигани". Това за малко не предизвикало бой с непредвидими последици, тъй като "наскачаха 20-тина", по думите на Милев, който е бил заедно с брат си.

Съд може да разрешава само конкретни пътувания на деца и то за определен период

Върховният касационен съд (ВКС) прие, че съдът може да разреши на непълнолетно дете да пътува в чужбина без съгласието на единия родите...

Той е представил пред испанската полиция заповед за издирване на Теодора от "Интерпол", като полицията е потвърдила валидността ѝ, но е подчертала, че българската държава трябва да стартира процедура.

Версията на адвокат Пламен Паунов, който защитава Теодора - на първа инстанция съдът казал, че отказва да издаде заповед за предоставяне на попечителство на Милев. Според юриста, който говори пред Нова телевизия, Калоян е пребил Теодора и тя има медицинско свидетелство, като затова бяга от него по цял свят. Милев обаче категорично отрича.

Калоян е повече от разгневен специално на българския съд. Той счита, че с нерешителността си съдия Даниела Радева от 139-ти състав на Софийския районен съд (СРС) е допринесла за тежките преживявания, които смачкват психиката на малкия му син. "Според съдия Радева всичко (бел. ред. - за съдбата на малкия Никола) се доказва като факти - отвлечен, отчужден, спи по летища, ходи при непознати хора да спи намерени от интернет, обикаля цял свят, което не е добре за малко дете...Без контакт с родителя, укрива се от българското правосъдие, майка му отказва да каже къде е и къде е детето (най-важното), но според съдия Радева не може да се заключи, че тези факти и агресивното отчуждаване вредят на детето", бесен е Калоян Милев. Той е категоричен, че ще заведе дело в Страсбург заради нарушаване на правата на сина му от българския съд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com