X
 
 

Бивш зам.-министър на правосъдието: За оковаването на Иванчева трябва да има наказателна отговорност

3641 7
Бивш зам.-министър на правосъдието: За оковаването на Иванчева трябва да има наказателна отговорност
Снимка: БГНЕС
Става дума за "изтезание, за нечовешко, нехуманно отношение, за което трябва да има дисциплинарна отговорност, включително и наказателна." Това е мнението на бившият зам.-министър на правосъдието Димитър Бонгалов за оковаването на бившия кмет на район "Младост" Десислава Иванчева.

"Доживотните ги извеждаме без белезници (след осъдително решение на ЕСПЧ – бел.ред.), но продължаваме да извеждаме в специализирания арест и на „Г.М.Димитров” невинните до доказване на противното с белезници до лекаря и до мястото на разходка”, обясни още бившият зам.-министър пред bTV.

Най-голямата престъпница

В белезници на ръцете, с пранги на краката и верига, която „свързва“ цялата железария с колан на кръста – така бившат...

Той подчерта, че не става дума само за Иванчева – тази практика се прилага в цялата страна при конвой до лечебно заведение, както и при извеждането на всичките над 400 арестанти на „Г.М.Димитров”. Общо близо 1000 души, които могат да си потърсят правата.

Бонгалов посочи, че по закон може да се използват само белезници – а не специални колани и пранги, а освен това говорим за човек със съмнения за подкуп, а не за извършител на убийство.

Той допълни, че по-лошо от конвоя е това, което е последвало за Иванчева в болницата – според инструкция, приета през март тя е вързана с белезници за леглото си, трябва да ходи до тоалетната на отворена врата, по време на прегледите ѝ присъства надзирател.

От своя страна адв. Марин Марковски също определи решението на властите клиентката му Десислава Иванчева да бъде изпратена на лекар под конвой и с вериги на ръцете и краката за незаконно.

Иванчева отива в болница окована като Ханибал Лектър (ВИДЕО)

Бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева постъпи в болница за детайлни изследвания заради тумор на хипофизата. Тя обаче беше отк...

"Когато се наруши законът и се наруши по такъв категорично опасен начин, това е много лошо. Един ден може да се случи на всеки един от нас. Това жестоко, нечовешко отношение към г-жа Иванчева граничи с много сериозни възможности тя да си потърси обезщетението", подчерта той.

Според Марковски прокуратурата бърза да вкара обвинителния акт в съда, "понеже се страхува, че третият обвиняем няма да издържи и ще каже истината в съда."

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Не знаем кое е професионално и кое - не, но е едно е очеизвадно - ПОКАЗНА ГРУБИСТ към някаква безпомощна женичка. А в същото време нито един от едрите мафиоти, които изнесоха банковите спестявания на хората се разхождат безнаказано. Къде е един Христо Бисеров напринер или той е самата невинност ?
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Няма дим без огън. Тази 'женичка' е изнудвала всички, с които е спала за да се издигне до поста си, това отношение с белезниците е показно за да държи устите затворени на всички като нея.
  : 2 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ей пич,я не се прави на специалист !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  ПОСЛЕДНО - ВЗЕЛА Е ПОДКУП ИЛИ Е ОТКАЗАЛА ДА ВЗЕМЕ ПОДКУП НА НЯКОЯ МУТРА ПРИБЛИЖЕНА ДО БАНКЯНСКИЯ ПЕЕРАС? Много ми напомня за побоя над Сидеров! Днес Болния прави смучки на пИдала
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Това че тази жена не е за този пост е ясно, то и личи от погледа и поведението. Вероятно се е полакомила да вземе някой лев и още по-вероятно е да е клъвнала на въдицата. Виновни са тези, които гласуваха за нея без да мислят. Показното отношение към нея обаче е предупреждение случайни хора да не се бъркат там, където не им е мястото. Не може да бъркаш в червената каца с мед без да си техен човек. виж още ›› Имаше по-надеждна кандидатка, но жителите на Младост още спят.
  : 11 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  "..трябва да има дисциплинарна отговорност, включително и наказателна.."-изключително неграмотно,непрофесионално и юридически неправилно,дисциплинарната отговорност се търси по административен ред,бъркат се административно и наказателно право
 • Хуманист 1.1 Хуманист преди 1 година Профил на трол?
  Нищо не се бърка - заблуждава хората!
  : 1 !