Български министър е сочен като пример за измама на френската социална система

29187
Български министър е сочен като пример за измама на френската социална система
Снимка: БГНЕС

Френската телевизия M6 ще покаже бившия министър на инвестиционното проектиране Иван Данов като пример за човек, който точи френската социална система с помощи за безработни.

Данов официално е проверяван от Франция заради факта, че в периода 2004 – 2005 година е вземал помощи за безработен, докато в България е бил преподавател в УАСГ. Сигналът срещу Данов беше предаден от „Биволъ”, като той беше предаден на Френската служба по заетостта.

Министър Данов: Не съм подписвал договори със себе си

Министерството на инвестиционното проектиране (МИП) подготвя нова жилищна стратегия на България. Основните акценти в нея са мерките за...

В сигнала са изложени фактите за помощите получени от Данов и доказателствата, че той не е имал право на тях, тъй като по същото време е живял и работил в България. Данов не отрича, че в края на 2004 година се е върнал като преподавател в УАСГ, а през 2005 година е създал архитектурно бюро. Архитектурната фирма на министъра се казва „Архитект Данов и партньори” и е регистрирана в съда на 10 март 2005 година.

В готвения от М6 репортаж се изкарва официална статистика за ощетяването на френската социална система от хора като Данов, информира ПИК. Френският публичен дефицит възлиза на 90 милиарда евро, като 80 млрд. евро са „на сметката” на хора като Данов. Материалът на М6 е озаглавен „Мними безработни, укриване на доходи, работодатели измамници – те ни струват 80 милиарда евро”.

Иван Данов стана министър на инвестиционното проектиране в правителството на Пламен Орешарски, след като първата кандидатура – на арх. Калин Тихолов, беше бламирана. Причината – Тихолов е основно действащо лице в аферата „Дюнигейт” и автор на скандалния Общ устройствен план на Община Царево, който позволи застрояване в природен парк „Странджа”. В застрояването беше намесено и името на депутата от ДПС Йордан Цонев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com