Цацаров: Делото за атентата на "Сарафово" е прецедент в новата ни съдебна история

837
Цацаров: Делото за атентата на "Сарафово" е прецедент в новата ни съдебна история
Снимка: БГНЕС

Делото за атентата на летище "Сарафово" е прецедент в новата ни съдебна история. Това заяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с делото за атентата в Сарафово през 2012 г., при който загинаха седем души.

Днес се навършват четири години от атентата на летището. Миналата седмица обвинителният акт за терористичната атака беше внесен в Специализирания съд.

Атентаторите от Сарафово вече са в специален списък с терористи

Предполагаемите извършители на терористичния акт на летище Сарафово през 2012 г. Ел Хадж Хасан и Фарах Мелиад бяха включен...

"Свидетелите по делото ще бъдат разпитани от съдебния състав. Делото е трудно и много обемно. Като обем то е 80 тома, като доказателствена материал са разпити на не по-малко от 170 свидетеля, не по-малко от 100 експертизи. Само съдебно-медицинските експертизи са 48", каза днес Сотир Цацаров, цитиран от "Фокус".

"Доказателствата, които са събрани по реда на международната правна общност са събрани с 22 поръчки за международна правна помощ, които са били отправени до различни държави, включително Ливан и Мароко - държави, с които ние за първи път на практика комуникираме по този начин", обясни Цацаров. По думите, ако се абстрахираме от обема на доказателствения материал, и по-скоро отидем на предмета на делото, това е прецедент в новата ни съдебна история.

На 18 юли 2012 г. автобус с израелски туристи, които току що бяха кацнали на летище "Сарафово" в Бургас стана мишена на терористична атака. При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, български гражданин, и извършителят на атентата. При инцидента бяха ранени 35 души.

 

Отново удължиха разследването на атентата в Сарафово

Разследването на бомбения атентат на бургаското летище в Сарафово отново е удължено. Новият срок за приключването му е 25 август, съо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com