Цацаров за починалия палестинец Омар Зайед: Засега не мислим, че е убийство

2364
Цацаров за починалия палестинец Омар Зайед: Засега не мислим, че е убийство
Снимка: БГНЕС

За момента не считаме, че става дума за убийство. Установено е, че причината за смъртта е падане от трети висок етаж на самата сграда. Досега не са установени други причини за смъртта. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров на въпрос за причините за смъртта на палестинеца Омар Зайед, предаде БГНЕС.

Трупът на палестинския гражданин Омар Зайед беше намерен в двора на палестинското посолство сутринта на 26 февруари. Стана ясно, че израелските власти са го издирвали за излежаване на доживотна присъда заради убийство, извършено преди повече от 22 години. А от 22 години той е живял в България.

Борисов не смята, че сме помогнали за убийството на Омар Зайед

“Вече са предприети стъпки и отношенията между България и арабските държави няма да се повлияят от смъртта на палестинския гражда...

Днес (21 март) главният прокурор припомни, че на няколко пъти са били повдигани въпроси, свързани със запознаване с материалите по делото – както от страна на официални представители на палестинските власти, така и от страна на семейството на Зайед.

„Би трябвало да правим съответното разграничение. Среща с представители на палестинската страна, разбира се опосредствана от нашето МВнР, е осъществена от градския прокурор. Друг е въпросът, че на такава среща не може да се предостави повече информация от тази, която разрешава самият НПК. Що се отнася до роднините обаче те биха имали и ще имат на финала на досъдебното производство пълна възможност да се запознаят с всички материали, включително и със заключението на съдебно-медицинската експертиза”, каза Цацаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com