Цар Киро излезе от затвора

23122

В 9.20 часа, днес, освободиха Кирил Рашков от затворническото общежитие в Пловдив. На портала го чакаха принц Ангел и царица Костадинка с "Мерцедес" с великотърновска регистрация.

Облечен в елегантен, леко отеснял костюм, известният като цар Киро мина през кордона журналисти с думите: "Питайте защо съм лежал, истината ще излезе наяве". На въпроса "къде отива", съпругата на скандалния ромски бос царица Костадинка отговори, че отиват в София. В привичния си тон тя добави, че не е вярно, че никой не ги искал в Катуница – напротив, "всички ги искали".

Първоначално Кирил Рашков беше осъден на 3 години и 6 месеца затвор за закана за убийство срещу Веселин Христов и приятелката му Ваня Петрова от Катуница. На 9 юли 2012 г. Върховният касационен съд намали с една година присъдата от решението на окръжния съд в Пловдив, като цялото наказание на Рашков изтича през март 2014 г. Тъй като обаче Цар Киро неуморно копаел градинките на затворническото общежитие "Хеброс", където изтърпява наказанието си, успял да намали времето зад решетките драстично. Първоначално от затвора в Пловдив категорично отричаха Кирил Рашков да работи като градинар в затвора, като се обосноваваха с напредналата възраст и многото болести на лишения от свобода.

В затворническото общежитие Кирил Рашков беше заедно с внука си, кръстен на него. Младши обаче излезе преди няколко месеца на свобода, след което заминал в Испания, където искал да се устройва да живее за постоянно, се похвалили Рашкови на свои близки. Намерението на Кирчо Рашков, който също търкаше наровете в затворническото общежитие заради закана за убийство срещу Веселин Христов от Катуница, се провалило с гръм и трясък. Заради запорите, наложени от НАП върху имотите на Рашкови в Катуница и в Пловдив, се наложило Кирчо Рашков-младши да се върне обратно в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com