Четирима серийни крадци бяха задържани в Костинброд

32372
Четирима серийни крадци бяха задържани в Костинброд
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Полицаи от Костинброд задържаха четирима мъже, извършили серия крупни кражби, съобщи Агенция Фокус.

Първата си кражба четиримата костинбродчани извършили на 25 ноември. Тогава от товарен автомобил „Форд Транзит“откраднали бензинов комбиниран агрегат за трифазен ток с електрожен, чиято стойност е около 4000 лева.

България през 2013 година: Аферата с бюлетините в Костинброд

Ако искаш бъдещето да е различно от миналото, не забравяй миналото. Тези думи на холандския философ Барух Спиноза, който е отлъчен от е...

По случая било образувано досъдебно производство, а криминалистите започнали работа по установяването на извършителите. След активни действия на служителите на реда, откраднатият агрегат е бил намерен и иззет. Фактите сочат, че четиримата крадци междувременно са го продали на частно лице.

В хода на разследването станало ясно, че групата престъпници са автори и на още две сериозни . На 21 декември те отнели 215 метра телефонен многожилен кабел, а на 16 януари източили около 300 литра трансформаторно масло от трафопост в село Градец. Вследствие на кражбата те повредили трансформатора, причинявайки щета възлизаща на 8280 лева.

Във връзка със случая полицейските служители са иззели и два джипа - „Чероки“ и „Опел Фронтера“. От резервоарите им по време на огледа е иззето трансформаторно масло.

Извършителите на трите кражби са задържани с полицейски заповеди за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е и районна прокуратура - Костинброд.

Крадци задигнаха над 20 хил.лв от дом в Смолян

При извършена кражба в жилище в Смолян снощи са взети 15 000 лв., 3500 евро и златни накити, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com