Цветан Василев е в Белград?

27669
Цветан Василев е в Белград?

Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев се намира в Белград. Това съобщи адвокатът на банкера Константин Симеонов.

Моето пълномощно е подписано в Белград, където се намира Василев, съобщи Симеонов пред ТВ7. Според него в София това нещо много добре се знае. "Василев работи и не се укрива. Има много въпроси, по които трябва да работи - преди всичко за оздравяването на банката", каза още Константин Симеонов.

Има изявен принципен интерес за спасяването на КТБ

Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев, който се издирва от Интерпол, е обявил пред БНБ, че в сл...

Според него Цветан Василев знае, кой иска да съсипе Корпоративна търговска банка /КТБ/.

Адвокатът Константин Симеонов каза, че не влиза в задълженията на главния прокурор Сотир Цацаров да се занимава с оздравяване на КТБ. "Това не е негова работа - питайте него защо го прави. Ние с главния прокурор сме юристи, но по отношение на банката това е работа на икономисти и финансите", уточни още Симеонов.

Сегашното положение на Цветан Василев е неудобно за оздравяване на банката. Това е много сложно, но желанието да се прибере в България е налице.

Според Симеонов фалитът на тази банка е с непредвидими последствия за страната.

Адвокат Симеонов заяви, че ще поиска промяна на мярката за неотклонение на банкера, за да може Василев да се върне в България. Това трябва да стане така, че да не се пречи на самото дело. "Всички, които бяха обвиняеми по случая, са вече навън под домашен арест с парична гаранция. По тази причина искаме промяна на мярката за неотклонение", подчерта защитникът на Василев.

Тити Папазов: Без Цветан Василев КТБ не може да бъде оздравена

Откраднаха ми мечтите, свързани с тази банка. Семейството ми има 16 хил. лв. там. Това заяви тази сутрин в ефира на Нова телевизия баск...

Адвокат Симеонов е оптимист за изхода на делото.

"Целта ми не са парите, които ще получа от това дело. От самото начало смятам, че по отношение на КТБ се постъпи изключително неправилно. На първо място стои каузата", добави още той.

 

 

 

Майката на Цветан Василев много ревала заради издирването му от Интерпол

Тота Василева приела тежко обявяването на сина си - Цветан Василев за издирване от Интерпол. В интервю за bTV тя обясни: "Много ревах, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com