Дадоха ход на делото на Йордан Лечков срещу държавата

11730
Дадоха ход на делото на Йордан Лечков срещу държавата

Първото дело на Йордан Лечков срещу държавата в лицето на прокуратурата започна в окръжен съд Сливен.

Съдия-докладчикът Снежана Бакалова отказа да си направи отвода, поискан и от прокуратурата. Според обвинението тя не трябва да води процеса, защото преди няколко години си направила отвод по друго дело на прокуратурата срещу Йордан Лечков. Съдийката обаче отказа и процесът стартира, информира Standartnews.bg.

Йордан Лечков се страхува за живота си

Йордан Лечков се страхува за живота си. Притеснението си футболната легенда изрази при гостуването си в bTV, където говори основно за п...

Ищецът Йордан Лечков настоява да получи компенсация от общо 550 000 лева за причинени неимуществени, имуществени вреди и обезщетение за забава. Той съди прокуратурата, след като спечели заведеното от обвинението срещу него дело за търговия с влияние и измама.

Следващото заседание е на 12 март. Дотогава трябва да бъде готова експертизата за направените от Лечков и защитата му разноски по делото, по което той бе оправдан в съда в Стара Загора*. Лечков настоява да получи компенсация от 552 хиляди лева. От тях

450 хиляди за причинени неимуществени вреди, 2 000 лв. за имуществени и над 99 хил. лв. – обезщетение за забава, уточни говорителят на Окръжния съд съдия Мартин Данчев. Съгласно Конституцията на Република България държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица, информира Радио "Фокус".

Пет дела срещу държавата -в частност Окръжна прокуратура Сливен, ще заведе ЙЛечков заради незаконно повдигнати му обвинения.

Йордан Лечков съди държавата за 550 хил. лв.

Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков е завел дело срещу държавата по Закона за отговорност на държавата за нанесени щети на граждани. Т...

Освен това видепрезидентът на БФС възнамерява да заведе иск срещу Петко Дюлгеров - тогава директор на териториалната служба на НАП - Сливен, за нанесени неимуществени вреди.

"Размерът на иска се уточнява, коментира адвокат Иван Ангелов, защитник на Йордан Лечков. Той води и друго дело за нанесени вреди срещу сливенски бизнесмен по прякор Манастира, който е сътрудничил на прокуратурата. "Целта на тези искове е не да забогатеем, а да се стопира безнаказаното очерняне на хората, накърняването на добрата им обществена репутация", коментира адвокат Ангелов. Според него с повдигнатите обвинения силно са накърнени репутацията, пострадали са обществения престиж и доброто име на Йордан Лечков.

*На 25 март 2011 година Окръжният съд в Стара Загора обяви Йордан Лечков за невинен по обвинение за търговия с влияние и измама.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com